Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Να πως η κυβέρνηση χαρίζει τα 1,3 δις ευρώ κόκκινα δάνεια των ΜΜΕ και μεταφέρει το χρέος στο κράτος

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Ο κ.Τσίπρας έκανε το κράτος "πουτάνα" άλλη μια φορά. Δεν θα αναφερθώ στα ναρκωτικά και στα λαθραία καύσιμα που διακινούνται στο Αιγαίο ούτε στο γεγονός ότι το ερευνητικό κράτος της PGS που έκανε έρευνα στην εν δυνάμει Κυπριακή AOZ με προφανώς απαίτηση της Τουρκίας και με προτροπή των ΗΠΑ (χάριν των S-400) σταμάτησε τις έρευνες πολύ πρίν τις ολοκηρώσει. Δεν θα αναφερθώ επίσης στη στάση Μητσοτάκη, που είναι φανερό πώς λόγω Μαρινάκη και αυτών που αγοράζει είναι όμηρος της "κυβέρνησης".

Τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν δύο σημαντικά γεγονότα στο χώρο των ΜΜΕ:
  1. Ο ΔΟΛ μεταβιβάστηκε στον Β. Μαρινάκη, χωρίς αναφορά για τα χρέη.
  2. Στο Σκάι, στο Star και στο MEGA οι νέοι μέτοχοι Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Αλαφούζος αντάλλαξαν μετοχές και θα υπάρξει συστέγαση όλων των εταιρειών στα γραφεία του Star.
Το ερώτημα είναι, τί συνεισφορά θα έχουν οι νέοι μέτοχοι στα κόκκινα δάνεια των παλαιών σταθμών. Τα δάνεια του ΔΟΛ δεν έχει απαντηθεί ποιός θα τα πληρώσει. Το πιθανότερο είναι ότι θα τα φορτωθεί το κράτος.

Για τους άλλους σταθμούς, το πράγμα δείχνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων των παλαιών εταιρειών σε νέες εταιρείες με τους παλιούς μετόχους να παραμένουν μέτοχοι και των νέων εταιρειών. Οι παλιές εταιρείες σαν τις bad banks θα φορτωθούν τα χρέη και θα χρεοκοπήσουν. Τα χρέη θα φορτωθοϋν στο κράτος. Φαίνεται ότι η ιοτορία αυτών που συνέβησαν στο Πρώτο Θέμα επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

Για ποιά δικαιοσύνη μιλάμε. Κολομβία είναι η χώρα. Δεν πάει άλλο με αυτούς.

Σχετικά άρθρα
  1. Ελληνική δικαιοσύνη, ένας προστάτης αρουραίων που τρώνε δάνεια. (2017)
  2. Ο ρόλος των συκοφαντών και των εκβιαστών στη πολιτική (2017)
  3. Η παράνοια στη Πολιτική και στη Κοινωνία (2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.