Ads Top

Για ποιά βιωσιμότητα του χρέους μιλάνε οι απατεώνες; Η Ελλάδα με την υπογραφή Τσίπρα στο eurogroup και την ανοχή του άσχετου Μητσοτάκη η χώρα αυτοκτόνησε.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΑ ΣΠΕΙΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

O κ.Τσίπρας που επιλέχθηκε απο τον Ελληνικό λαό τάζοντας του μεγάλα ψέμματα, διέπραξε έγκλημα συμφωνώντας στο τελευταίο eurogroup τα ακριβή μεγέθη του πλεονάσματος και άλλες παραμέτρους της Ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια. Βάσει τίνος "άγνωστου" οικονομικού μοντέλου αυτός ο τύπος και το "επιτυχημένο" οικονομικό του επιτελείο αποφάσισαν τα συγκεκριμένα "λάθος" μεγέθη; 

Ο κ.Τσίπρας δεσμεύτηκε λάθος εσκεμμένα. Δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλο ζώον. Σε μελλοντική διαπραγμάτευση δεν θα μπορούν να μειωθούν τα υπάρχοντα επιτόκια δανεισμού σε βαθμό που να κάνουν δυνατή τη βιωσιμότητα του χρέους.

Δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή του IMF στο Ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να δανείζει χρήματα. Τα εσωτερικά του προβλήματα ο καθένας να τα δουλέψει αλλοιώς. Δεν μπορεί επίσης το IMF να αποδέχεται συγκεκριμένες παραμέτρους μελλοντικά για την Ελληνική οικονομία χωρίς μοντέλο βιωσιμότητας του χρέους. Τελεία και παύλα. Σε αυτό συμφώνησε ο κ.Τσίπρας. Να το σημειώσετε αυτό το σημείο. Είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω, πως αυτό το "σημείο" θα γίνει αποδεκτό διεθνώς. Τίποτα όμως δεν θα ειπωθεί διεθνώς για τη Τράπεζα Ανάπτυξης, ένα σχέδιο της Στοάς Μακαντάση (Καμμένα Βούρλα και Αμοργού γωνία). Με αυτή τη τράπεζα θα γίνει το Μεγάλο Φαγοπότι. Αυτή η τράπεζα θα είναι ο Μυστικός Δείπνος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ IMF. ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ...

"Κλείνω τα μάτια την ώρα που ΔΕΝ πρέπει" σημαίνει συνενοχή. Αυτό έκανε το IMF συνεχίζοντας τις παρατυπίες που έγιναν επι Στρός Κάν. Το IMF επιβεβαίωσε τη διαπλοκή του με αυτούς που θέλουν να φτωχήνουν την Ελλάδα μέσω Γερμανίας, που κλείνει τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, για λόγους που δείχνουν διεθνή διαπλοκή. Αν η συμφωνία που υπέγραψε ο κ.Τσίπρας περάσει για επικύρωση απο τη Γερμανική Βουλή, τότε θα μιλάμε για ένα νέο καταστροφικό μνημόνο με νέα θέση για το IMF, όπου η ανάπτυξη θα προαπαιτεί τη διόρθωση των δεικτών μέσα απο διαρκείς μειώσεις συντάξεων και μισθών ή ισοδύναμα με απολύσεις.  

Ο μεν κ.Τσίπρας κατέστρεψε και καταστρέφει το μέλλον της Ελλάδας, ο δε κ.Μητσοτάκης είναι ποιοτικά ανίκανος για να αναλάβει. Τα ΜΜΕ των καρτέλ κρύβουν επιμελώς τις ανοησίες που κάθε τόσο ψευδίζουν αμφότεροι.

ΑΠΟΥΣΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ

Με αυτή την επιλογή Τσίπρα, υπό την ανοχή του άσχετου και γραφικού Μητσοτάκη της χρεοκοπημένης ΝΔ, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει υψηλότερα επιτόκια δανεισμού αν βγεί ποτέ στις αγορές (άλλο αφήγημα - φιάσκο και αυτό) ενώ το χρέος της συνεχώς θα αυξάνεται. Οι θέσεις της ΝΔ είναι πάνω στο μοντέλο "λιγότεροι φόροι" που σημαίνει μειωμένες δαπάνες και "περισσότερες μεταρρυθμίσεις" (για να μειωθούν οι δαπάνες και να αυξηθούν τα δάνεια και το χρέος της Ελλάδας). Τί πίνουν στη ΝΔ; Τί απλοϊκά μοντέλα για ανάπτυξη είναι αυτά που παρουσιάζει η ΝΔ; Είναι η απόλυτη γραφικότητα καφενείου!

Τα λεφτά των δανείων στο κόμμα, τα επέστρεψαν οι καλοδιαχειριστές ή θα τα διαγράψουν σαν κόκκινα δάνεια;

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Δέκα μήνες φυλακή με αναστολή έφαγε υπουργός και παραμένει στη κυβέρνηση. Άλλος πάλι υπουργός που ήδη ελέγχεται απο τη δικαιοσύνη για άλλο θέμα μιλάει χωρίς μάρτυρες με φυλακισμένους. Στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, τα βλέπουν αυτά ή παίζουν έργο με δηλώσεις Σόιμπλε για τα μάτια των ιθαγενών εντός και εκτός Ελλάδας;

Μελετείστε τα παρακάτω άρθρα και όσοι είστε δημοσιογράφοι αναλύστε τα. Βιβλία θα γράψετε με αυτά τα άρθρα. Αν μάλιστα παραλληλήσετε την Ελλάδα με τη Κολομβία και τα καρτέλ της δεύτερης με τα αντίστοιχα Ελληνικά, τότε θα φτάσετε σε θεαματικά συμπεράσματα (ναρκωτικά στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ελεγχόμενα ή καθεστωτικά ΜΜΕ, Μεταφορές "ο Πίπης", διασυνδέσεις πολιτικών με το κοινό έγκλημα, παιδεία του Κώλου κλπ). Το ευχάριστο είναι ότι μετά τόσα χρόνια που το γράφω, πολλοί έχετε πεισθεί ότι "ΟΛΟΙ είναι μια παρέα", εγώ όμως έχω κουρασθεί...

Διαβλέπω ξεκάθαρα μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Είπαμε τη λύση. Μία είναι ή την αρπάζετε τώρα που "γυρίζει" ή πάτε σε άλλο επίπεδο αποτυχίας, πιο κάτω.

Σχετικά άρθρα
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.