Ads Top

Το πολιτικό ΧΘΕΣ έκανε την Ελλάδα, το κράτος-φούσκα μια νέα Κολομβία. 95% χαρίζει η κυβέρνηση σε κόκκινα δάνεια εφοπλιστών;

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ;


Καταρχή θα αναφερθώ στη καθημερινή προπαγάνδα χαμηλού IQ των πληρωμένων Δημοσιογράφων της Στοάς Μακαντάση και Λυριτζή γωνία. Με ενοχλεί να ακούω συνέχεια παραμύθια απο τους αποτυχημένους πολιτικούς του ΧΘΕΣ ή φραστικά "επεισόδια" του τύπου "όλοι  μαζί μπορούμε" ή να διαβάζω κάθε μήνα, το γνωστό δημοσίευμα που λέει ότι η Ελλάδα έχει τα καλύτερα ΑΕΙ στο κόσμο. Τα κουδούνια μου έχει. Η Ελλάδα είναι μια Κολομβία στο Νότο της ΕΕ και αυτό αποδεικνύεται ακριβώς απο αυτού του τύπου τις Δημοσιογραφικές "επιθεωρήσεις", που αποτελούν στη πραγματικότητα "ομολογία" του γεγονότος αυτού. Εσείς με τόσο φούμο που σας ρίχνουν αποκλείεται να διακρίνετε οτιδήποτε.

Έχει περάσει μισός αιώνας και ακόμη δεν έχει αναστηλωθεί η Ακρόπολη.

Τα λεφτά του ΕΣΠΑ έγιναν καπνός σε ατέλειωτα και μισά έργα. Οι ελεγκτές της ΕΕ τα έχουν πάρει πάρα πολύ χοντρά. Κανείς τους δεν κατάλαβε ποιοί έφαγαν τις επιδοτήσεις.

Η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια και το ΧΘΕΣ τολμάει να ξαναβγεί παγανιά. Ψάχνουν για νέους Παπαδήμους, για να στήσουν νέες μηχανές. Εγώ δεν είμαι σαν αυτούς που ψάχνουν. Δεν θα με βρείτε σε βόθρο...

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕI ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ AΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Η Ελλάδα για να έχει βιώσιμο χρέος πρέπει να βγεί στις αγορές μόνο με αρνητικά επιτόκια, όπως η Πορτογαλία.  Αυτό δεν το βλέπω εύκολο να γίνει πρίν το χρέος της χώρας μας κουρευθεί ή ενσωματωθεί σε ένα μελλοντικό κοινό Ταμείο της ΕΕ.

Η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας δεν θα κρατήσει για πάντα αφού από ένα σημείο και μετά πλεόνασμα δεν θα υπάρχει, γιατί ό,τι γίνεται στην Ελλάδα γίνεται με λάθος τρόπο και απο απατεώνες για απατεώνες. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε το διάγραμμα. Δεν θα το βρείτε αλλού.

Συντάξεις μη περιμένετε να πάρετε. Δεν έχω καταλάβει γιατί πληρώνετε κρατήσεις! Τα Ταμεία είναι άδεια.

Αυτό που έχω γράψει εδώ είναι πιο σημαντικο για το μέλλον της χώρας απο όσα σας έχει πεί όλο το ψεύτικο και ανίκανο ΧΘΕΣ όλο μαζί. Δεν σας χρειάζομαι.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ (ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ)

Νέα μέτρα θα έλθουν μελλοντικά αναγκαστικά αφού τα 120 δις ευρώ κόκκινα δάνεια με τα χρόνια θα προστίθενται στο χρέος της χώρας, που δεν είναι μόνο το εξωτερικό. Το αφήγημα Τσίπρα για κούρεμα των κόκκινων δανείων κατά 95% δίνει μεγάλη ευκαιρία σε εφοπλιστές της Ελλάδας που πήραν κόκκινα δάνεια (κάπου 66 δις ευρώ) να τα αποπληρώσουν στο 1/20 της αξίας τους!

Ανάλογο πρόβλημα με κόκκινα δάνει έχουν δημιουργήσει οι εφοπλιστές στη Γερμανία (κάπου 59 δις ευρώ).  Τη ζημία που προξένησαν τελικά τη πλήρωσε ο Γερμανικός λαός.

Και στη Γερμανία και στη Ιταλία (το έχω αναφέρει πάλι σε προηγούμενο άρθρο) η ζημία απο τα κόκκινα δάνεια συνολικά και όχι μόνο τα προερχόμενα απο τους εφοπλιστές, μεταφέρθηκαν στο λαό και προστέθηκαν στις δαπάνες του. Αυτό αν συμβεί στην Ελλάδα θα ανεβάσει το χρέος της και άντε μετά να πιάσεις τα επιτόκια και τα πλεονάσματα με τους άχρηστους.

Οι εφοπλιστές δανείζονται στην Ελλάδα με τις πλάτες των κυβερνήσεων και κτίζουν πλοία σε Κορέα και Κίνα. Εφόσον δεν πληρώνουν φόρους να φύγουν και να παραδώσουν τα διαβατήριά τους.

Για ποιά βιωσιμότητα του χρέους σας μιλάνε οι απατεώνες με αυτά τα δεδομένα;

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Είναι δυνατόν σε ένα κράτος δημοκρατίας κάποιοι πολίτες να προστατεύονται νομικά ή να μη φορολογούνται; Δεν υπάρχει τέτοιο κράτος. Ο κυρ Σόιμπλε καρφώνει τον ρόλο των εκάστοτε κυβερνήσεων μιλών


H Ελλάδα δεν έχει εθνική κυριαρχία.

ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ

Είμαι υπέρ της μείωσης φόρων όταν όμως φορολογούνται όλοι και όταν καταργηθούν τα προνόμια. Μονομερής μείωση φόρων χωρίς ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνεται. Μείωση φόρων θα φέρει και μείωση δημοσίων δαπανών.

Θα γίνουν ιδιωτικά τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντικατασταθούν απο ιδιωτικές;

Καλό είναι μερικοί καθηγητές "Κολομβιανών" ΑΕΙ να περιορίζονται σε στατιστικές και μόνο. Αμφιβάλλω αν είναι και αληθινές ή σωστές.

Η Ελλάδα είναι Κολομβία, μια χώρα περασάδα του παγκόσμιου πειρατικού εμπορίου. Αυτό συνεπάγεται κάποια πράγματα...

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΖΟΜΠΙ 
  • Ούτε ανταλλακτικά δεν φτειάχνει η Ελληνική Πολεμική Βιομηχανία που άκουσα ότι θα την αγοράσει το Κατάρ, που ελέγχεται απο τη Τουρκία.
  • Η βιομηχανίας της Ελλάδας αδυνατεί να κατασκευάσει βασικά πράγματα.
  • Τα ναυπηγεία ακόμη και αν τα πάρει η Cosco  είναι μισό αιώνα πίσω τεχνολογικά απο άλλα.
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολύπλοκο και απαιτεί Πρωθυπουργό με ειδικές προδιαγραφές. 

Η ΕΚΤ και η Γερμανία προσφέρει χρόνια συγκάλυψη στο πολιτικό ΧΘΕΣ. Αλλοιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι η ΕΚΤ αποφάσισε ξαφνικά να κάνει έλεγχο μετά τόσα χρόνια για τα κόκκινα δάνεια στην ΤτΕ. Το ιστολόγιο μου διαβάζουν;
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.