Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Η μηχανή των αγορών και οι κρίσιμοι πανηλίθιοι. Η έξοδος στις αγορές θα είναι ΜΟΙΡΑΙΟ λάθος.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Δεν μπορώ να πώ ότι στη ζωή μου έχω συναντήσει έξυπνους ανθρώπους (μπορεί και κανένα) και αυτό ήταν πάντα ένα πρόβλημα για τους άλλους. Αισθάνονταν μια μοναξιά στη παρέα μου, παρόλη τη στοργή που τους έδειχνα, μια μοναξιά που τους οδηγούσε σε εκρήξεις και εκνευρισμούς αρκετές φορές (λόγω αυτοσυμπίσεσης), κάτι που έδειχνε το πραγματικό τους χαρακτήρα.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

Στη Κολομβία του Βαλκανικού Νότου αποφασίστηκε απο τα βλαμμένα της Στοάς Μακαντάση και Μανδέλα γωνία, ότι η χώρα πρέπει να βγεί στις αγορές!

Αυτό είναι άλλη μια παράδοση Ελληνικού εδάφους, που ολοκληρώνει μια ακόμη σπείρα θανάτου.

Στο διπλανό σχήμα βλέπετε ιστορικά τη μετατροπή του χρέους της χώρας μας απο ιδιωτικό σε κρατικό και την ένταξη της σε μνημόνια, όπως και την άνοδο και κάθοδο των επιτοκίων των ομολόγων.

Αυτή τη στιγμή, κάποιοι κατόπιν εντολής θέλουν να την οδηγήσουν στην θέση (1).

Το IMF παραμένει το εργαλείο καταστροφής της χώρας μας ενώ συνεχίζει να κάνει πλάτες στα καρτέλ της.

ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Η Ελλάδα δανείζεται ήδη με επιτόκιο 1,5% κάτι που είναι ήδη πολύ μεγάλο. Θα έπρεπε να είναι αρνητικό για να μιλάμε για βιωσιμότητα όπως και για μικρότερα πλεονάσματα. Υπάρχει μια χρυσή τομή. Θα αναφερθώ σε αυτό πιθανόν μόλις το IMF παρουσιάσει την εκδοχή του για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Αν η χώρα μας βγεί στις αγορές ένα επιτόκιο μεγαλύτερο του 1,5% θα αύξανε το χρέος της, θα το εξυπηρετούσε αλλά δεν θα το έκανε βιώσιμο ενώ θα έκανε χειρότερη την οικονομία της. Απο την άλλη πλευρά θα επέτρεπε την ελάφρυνση του λαού (αφού οι νταβατζήδες δεν πληρώνουν φόρους) απο κάποιους φόρους για κάποιο χρονικό διάστημα. Μιλάμε δηλαδή για μια ψεύτικη νίκη και αερολογία, που απλά μεταφέρει το πρόβλημα για αργότερα.

Τί πρέπει να γίνει; 


NΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. Αυτά που πρέπει να γίνουν δεν είναι για το επίπεδό τους. Οδηγούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Ελλάδα, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ, με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΘΥΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΚΑΚΩΝ"

Για να ολοκληρωθεί κάποιο κόλπο είτε μικρό είτε μεγάλο χρησιμοποιούνται με κάποιο χρόνο ημιζωής πολιτικοί που εμφανίζονται για λίγο και μετά εξαφανίζονται. Το ότι αλλάζουν τα πρόσωπα δεν σημαίνει ότι αλλάζουν οι τακτικές. Ταμτάκους και Λύκους ο κουβάς με τα σκατά έχει πάντα. Όλα έχουν μια τιμή. Η Siemens ξέρει.

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ... Η ΧΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. H ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕI ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΑΛΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.