Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Η απόφαση με την οποία το ΣτΕ επιλύει το πρόβλημα ακτινοβολίας για το ραντάρ του ΝΑΤΟ στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Θήρας δείχνει το κακό τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΤΟ STORY

Η καταγωγή μου όπως έχω πεί είναι κατά ένα τέταρτο απο τη Θήρα και κατά τρία τέταρτα απο τη Μύκονο. Εγώ πιστεύω ότι είμαι 50-50.

Το θέμα του ραντάρ του ΝΑΤΟ που υπάρχει επι τόσα χρόνια δίπλα στη Μονή δεν με αφήνει αδιάφορο.

Τα ραντάρ αυτού του τύπου πρέπει να τοποθετούνται στα υψηλότερα σημεία. Δυστυχώς η Μονή είναι σε ένα απο αυτά στη Σαντορίνη. Δεν γνωρίζω όμως άν είναι το υψηλότερο.

Τα ραντάρ μπορούν να τοποθετούνται σε τέτοια σημεία αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Ένα απο αυτά είναι η προστασία του περιβάλλοντος χώρου απο την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση που προκαλεί.

Ιστορικά το πρόβλημα ξεκινάει απο πολύ παλιά (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Η αδιαφορία του κράτους εξαρχής αλλά και στη συνέχεια, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής ενώ εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν απο τότε είναι προφανής.

Δεν είναι τυχαίο ότι χρεοκόπησε η Ελλάδα. Σε αυτό, όλοι έχουν διαχρονικά "βοηθήσει".

Στη τωρινή φάση αποφασίστηκε να προστεθεί ένα radome (ένα είδος φλοιού, αυτό της φωτογραφίας) που θα περιβάλλει το ραντάρ, και που βασικά θα το αναβάθμιζε. Αυτό δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους μοναχούς που δικαιολογημένα ανησυχούν με την ακτινοβολία με την οποία το ραντάρ τους βομβαρδίζει καθημερινά.

Δεδομένου ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του radar είναι "μυστικά" κατά το ΥΠΕΘΑ ώστε να υπολογισθούν οι λοβοί και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του απο τρίτους, το μόνο πράγμα που απομένει είναι να μετράται κατά καιρούς η ακτινοβολία που εκπέμπει σε συγκεκριμένα σημεία γύρω του, που μπορεί να μην είναι και τα σωστά απο πλευράς επιλογής κατά την ώρα της λειτουργίας του.

Υπάρχουν αναφορές απο το μοναστήρι, ότι δεν μετρήθηκε ποτέ ηλεκτρομαγνητική ρύπανση απο το radar πάνω απο το όριο ασφαλείας.  Δεν είμαι σίγουρος για το τί είδος μετρητές χρησιμοποιήθηκαν, όπως και για το αν αυτοί που μέτραγαν ήξεραν να μετράνε. Η ΕΕΑΕ πχ. δεν ξέρει να μετράει απο παληά. Αυτά στην Ελλάδα δεν αλλάζουν απο τη μια μέρα στην άλλη.

ΜΕΡΙΚΑ "ΑΠΟΡΡΗΤΑ" ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ RADAR 

Το συγκεκριμένο radar πρέπει να είναι το παντός καιρού ASR8, ισχύος 1.4 ΜW της Raytheon, που "βλέπει" αντικείμενα μέχρι τα 60 νμ και σε μέγιστο ύψος 25,000 πόδια. H συχνότητα λειτουργίας του είναι τα 2,7- 2,9 GHz (S band). Το ΝΑΤΟ το έχει εκεί για φιγούρα. Είναι πολύ παληό και δεν προσφέρει. Η άποψη μου είναι η μόνη έγκυρη.

Όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του radar της Θάσου και δεν είναι τόσο μεγάλα κρατικά "μυστικά", όσο τα πουλάει το YΠΕΘΑ στους ιθαγενείς του νησιού.

Στην Ελλάδα τα μυστικά είναι σε άλλα θέματα και αφορούν τη διαπλοκή και τις προμήθειες.

Δεν σας φαίνεται περίεργο να μιλάω μερικά άρθρα πρίν, για τη πειρατεία στο Αιγαίο και όλοι να κυνηγάνε τα πλοία απο τη Ρωσία; Απο τη Ρωσία έρχονται μόνο τα πλοία; Απο αλλού δεν έρχονται; Στη Στοά Μακαντάση κάνουν μπάνιο σε γιαούρτι; Στα Χανιά υπάρχουν άλλοι νόμοι;

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ!

Διαβάστε την απόφαση του ΣΤΕ, που ακολουθεί.

Αυτή η απόφαση, μου δίνει πολλές πληροφορίες για το λειτουργικό και γνωστικό επίπεδο του ΣτΕ, το οποίο στην απόφαση του δεν αναφέρεται στην υγεία των μοναχών αλλά στην "υγεία" του μνημείου! Το μνημείο δεν θα πάθει τίποτα σε σχέση με αυτό που θα πάθουν οι μοναχοί σε 30 χρόνια...

Tο πρόβλημα δεν είναι το μνημείο αλλά οι άνθρωποι και αν το ραντάρ πάει στον απέναντι λόφο τα πράγματα για τους μοναχούς μπορεί να γίνουν χειρότερα απο την ακτινοβολία του ραντάρ που θα τους χτυπάει κατά μέτωπο (στο σταυρό).

Ποιός άσχετος είπε στο ΣτΕ ότι το πρόβλημα λύνεται με μεταφορά του ραντάρ σε διπλανό λόφο; H απόφαση του ΣτΕ δεν έχει επιστημονικό αντίκρισμα αλλά ούτε και εθνικό! Απο ευγένεια δεν λέω κάτι άλλο...

ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΤYΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΕΘΝΩΣ.

Θα σας πώ ένα ακόμη παράδειγμα.

Ο αριθμός των αδειών των ΜΜΕ καθορίζεται με νόμο απο το ΕΣΡ (δεν το λέει τό σύνταγμα αλλά υπάρχων νόμος που μπορούσε να αλλάξει και να μη δίνει τις άδειες το ΕΣΡ). Αυτό είναι τελικό._

Το ΣτΕ θεώρησε ότι η προσθήκη του νόμου Παππά δεν ήταν συνταγματική και ότι (φαντάζομαι βάσει του υπάρχοντος νόμου που τον έκρυψαν όλα τα παράνομα ΜΜΕ των εφοπλιστών) ο αριθμός τους θα καθορίζεται απο το ΕΣΡ. Και όλοι πήγαν για ύπνο...

Αν υποθέσουμε ότι οι υπάρχουσες υποδομές επιτρέπουν 12 άδειες, τότε με τη προσθήκη με νόμο Παππά ότι τα ΜΜΕ της διαπλοκής θα έχουν δύο εκπομπές (μια σε υψηλή ευκρίνεια HD και μια σε χαμηλή LD)  στη πραγματικότητα οι καναλάρχες θα έχουν δύο συχνότητες ο καθένας για χρήση. Σύνολο αδειών 6 για 12 συχνότητες. Το ΕΣΡ καθορίζει τον αριθμό των αδειών ή το υπουργείο; Πάλι υπάρχει πρόβλημα. Σας το απέδειξα.

Σε χώρες σαν την Ελλάδα τα πτυχία δεν αποδεικνύουν πάντα τη γνώση. Αυτό οφείλεται στη Μεγάλη Διαφθορά που υπάρχει παντού.

ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΥΛΙΚΑ

Σημειώστε ότι τα ερωτήματα που θέτει ένας εισαγγελέας για οποιοδήποτε κατηγορούμενο, αν δεν είναι τα κατάλληλα μπορούν και να τον αθωώσουν! Κάτι τέτοιο αναμένεται για τη περίπτωση Καμμένου με τα ηλικίας ΜΙΣΟΥ ΑΙΩΝΑ Orion (επίτηδες έσκασε τώρα και όχι μετά τις εκλογές η έρευνα για το θέμα;).

Τα αεροπλάνα μετά απο ένα ορισμένο χρόνο λειτουργίας (20 χρόνια) αποσύρονται, δεν "επισκευάζονται". Ο κορμός τους έχει γεράσει. Σε δύσκολες συνθήκες θα πέφτουν ευκολότερα και αυτό αφορά περισσότερο ένα στρατιωτικό αεροσκάφος.

Αναφέρομαι στο θέμα, γιατί "κάτι" πήρε το μάτι μου στα ΜΜΕ της διαπλοκής και δεν μου άρεσε. Αυτό το "κάτι" εκθέτει πάλι την "Ελληνική" δικαιοσύνη και τη Στοά Μακαντάση. Θα γίνουν νούμερο πάλι.

Κλείνοντας να επισημάνω, ότι η εξωτερική και ενεργειακή πολιτική της χώρας μας δεν μπορεί να εξαρτάται απο το τί λέει το κάθε βλαμμένο με IQ 10, της Στοάς Μακαντάση και Φλούφλη γωνία.

Εμπάσει περιπτώσει, αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τί είναι ξεφτύλισμα, δεν φταίω εγώ.

Σχετικά άρθρα 
  1. Ηλεκτρομαγνητική ρύπανση (2007)
  2. Ο ακριβής αριθμός των αδειών τηλεόρασης εθνικής και τοπικής εμβέλειας για την Ελλάδα (2017)
  3. Καμμένος. Το  Σκάνδαλο των ηλικίας ΜΙΣΟΥ ΑΙΩΝΑ Orion (2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.