Ads Top

Η δόση δεν μπορεί να αποδεσμευθεί νόμιμα για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ να συμμετέχει στο δανεισμό της και χωρίς βιωσιμότητα του χρέους. Κάτι άλλο θα είναι παράνομο για όλους.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Tό κλίμα κάτω απο το οποίο η Ελλάδα ψάχνει να πάρει τη "δόση" της είναι ένα κλίμα φορολογικής αδικίας, αδυναμίας ελέγχων και αντικειμενικής καταγραφής στοιχείων σε όλα τα επίπεδα, ανικανότητας διαχείρισης κρίσεων, παιδικής αφέλειας, έλλειψης αντίληψης, εμπειρίας και γνώσης, κάθετης και οριζόντιας εγκληματικότητας. Εγκληματική παραμένει και η "συμπαράσταση" της Κομισιόν και των δανειστών στα ντόπια καρτέλ μέσω του κόλπου των "ισοδυνάμων" φορολογικών μέτρων αλλά και η εξαγωγή των ντόπιων καρτέλ και της κρίσης απο την Ελλάδα πρός την ΕΕ με τη διατήρησή της σαν πύλης εισόδου "εμπορευμάτων" στην ΕΕ χωρίς ελέγχους, καταγραφές και οργανωμένη τελωνειακή λειτουργία.

10 μήνες φυλακή με αναστολή έφαγε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει στη θέση του στη κυβέρνηση! Σε ποιό "κανονικό" κράτος συμβαίνει αυτό; 

Κολομβία είναι η χώρα μας με τους εμπόρους ναρκωτικών της να μή έχουν αποκτήσει ακόμη υποβρύχια, για να μη χάσουν την ανταγωνιστικότητα τους στην ΕΕ. Κάτι άκουσα όμως για μαούνες...

Είναι η χρεοκοπημένη Ελλάδα της Στοάς Μακαντάση και Αμοργού γωνία. Το καμάρι της φασολάδας...

Η Ελλάδα κουνάει το δάκτυλο παντού σαν καραγκιόζης, γλύφει συνέχεια και σέρνεται, αποπατεί και καταστρέφει ότι ακουμπάει ενώ το ντόπιο κατεστημένο συνεχίζει να γίνεται πλουσιότερο χάρη στη Γερμανική κυβέρνηση που συνεχίζει να το τροφοδοτεί για "άγνωστους" λόγους με νέα δάνεια, που σκαρφίζεται ο κ.Σόιμπλε.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το πολιτικό ΧΘΕΣ και οι εγκληματίες που το συντηρούν με ενέσεις και πίστωση χρόνου απο τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. 

Σε όλα τα κράτη της ΕΕ και αλλού, υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις με τις καβάτζες τους απο πίσω, όπως και τα διεθνώς συγκοινωνούντα δοχεία "νυκτός" που επηρεάζουν τη κατά τόπους κοινή γνώμη, γνωστά σαν ΜΜΕ. Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ λειτουργούν επι χρόνια παράνομα σαν καρτέλ. Η ευρωζώνη που είναι;

Ο ΟΜΟΙΟΣ ΤΩ ΟΜΟΙΩ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ

Δεν ξέρω πώς η Γερμανία καταφέρνει να "συναλλάσεται" με ένα πολιτικό σύστημα που έχει αποτύχει σε όλα. Τα ΜΜΕ συνεχώς κατηγορύν τη κ.Μέρκελ αλλά δεν κατηγορούν τους πολιτικούς που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία αυξάνοντας το χρέος και τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών που διασώθηεκαν προσωρινά απο το άδειασμα των Ταμείων. Είναι αμφίβολο αν υπάρξουν συντάξεις. Δεδομένου μάλιστα ότι το ευρωπαικό δικαστήριο αποφάσισε να πληρωθούν τό ίδιο συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στην ίδια θέση, είναι ευνόητο ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των μισθών.

Ακούγοντας κανείς το κ.Τσίπρα να μιλάει για οικονομικά, είναι σαν να ακούει κανείς ένα παιδί του δημοτικού που προσπαθεί να μιλήσει χωρίς να ξέρει την άλφα βήτα! Δεν καταλαβαίνει τί λέει ο άνθρωπος. Αυτός θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε αυτά που γίνονται; Παλαβό φαίνεται... Αυτός δεν ξεχωρίζει τη βιωσιμότητα του χρέους απο την εξυπηρέτηση του χρέους! Εκτός, αν ο κ.Τσίπρας λέει πάλι ψέμματα στο κόσμο. Μπορεί να αφηγείται πάλι...

Η δόση δεν μπορεί να αποδεσμευθεί νόμιμα για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ να συμμετέχει στο δανεισμό της. Αν αυτό συμβεί θα πρόκειται για αλλαγή του παρόντος μνημονίου,  που πρέπει να γίνει αποδεκτό προηγουμένως απο όλα τα κοινοβούλια της ευρωζώνης. Αν δεν γίνει αυτό, το παρόν μνημόνιο μπορεί να αποδειχτεί μελλοντικά παράνομο.

Η σημερινή κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αδυναμία διαπραγμάτευσης. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί και οι δύο περιάγονται σε Ελλάδα και εξωτερικό λέγοντας συνεχώς βλακείες.

Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών έκανε μια πρόταση που δεν στέκει γιατί δεν περιέχει την παράμετρο βιωσιμότητα αλλά μόνο τη παράμετρο εξυπηρέτηση του χρέους. Μίλησε για ανάπτυξη, υπονοώντας νέα μέτρα (μεταρρυθμίσεις) που θα φέρουν την ανάπτυξη όταν "δεν εξυπηρετείται" το χρέος. Αυτό σημαίνει, πως όταν η Ελλάδα δεν έχει να πληρώνει θα πέφτουν νέοι φόροι στους ιθαγενείς. Δεν ξέρω αν κατάλαβε το πολιτικό ΧΘΕΣ κάτι απο αυτά... Η κατάσταση με αυτούς δεν πάει άλλο και αυτό στο εξωτερικό πρέπει να γίνει κατανοητό. 50 χρόνια μνημόνια θα τους ισιώνω καλά. Άλλες λύσεις υπάρχουν και θα στοιχίσουν φτηνότερα.

Σχετικά άρθρα
  1. Η λίμνη του χρέους δεν θα στερεύσει ποτέ, αν δεν υπάρξει μεταπολίτευση άμεσα. (2017)
  2. Τους εφοπλιστές προστατεύουν όλα τα κόμματα και το IMF. Οι φόροι μόνο στα θύματα. (2017)
  3. Εφοπλιστές. Παραδέχονται ότι δεν προσφέρουν τίποτα στην Ελλάδα! (2017)
  4. Ένας χρόνος το πολύ μένει για το φούντο. Κανονίστε την πορεία σας. (2017)
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.