Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Η Ελλάδα συνεχώς παραχωρεί κυριαρχία ενώ τα αεροπλάνα κάνουν "βαρκάδα". Διαβάστε τα χάλια του ανίκανου και ανύπαρκτου υπουργείου Άμυνας.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Διάβασα κάπου τις ανανεωμένες διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Μιλούν για νησιά που δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι ανήκουν στην Ελλάδα. Δικαίωμα τους.

Απο την άλλη πλευρά βλέπω ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για αυτά τα νησιά αλλά και για άλλα νησιά που δεν αμφισβητούνται. Άλλωτε η χώρα μας τα βαφτίζει νησίδες και άλλωτε τα βαφτίζει βράχους. Θα θυμάστε τι έγινε με τη Στρογγύλη επι Παναγιωτόπουλου και Βενιζέλου. Να μη θυμηθώ και για το καθορισμό των αλιευτικών ζωνών...

Τα νησιά πάντα έχουν υφαλοκρηπίδα αλλά δεν έχουν πάντα ΑΟΖ, γιατί δεν έχουν όλα οικονομική ζωή.

Με τα δεδομένα αυτά θα έπρεπε να επιδιωχθεί απο την Ελλάδα η προβολή της ιδιοκτησίας νησιών που δεν έχουν οικονομική ζωή δίνοντας τους οικονομική ζωή αλλά και γενικότερα εντείνοντας τη κρατική παρουσία πάνω σε αυτά. Αυτό δεν υπάρχει.

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην οριοθέτηση με χάρτη της ΑΟΖ της προς τον ΟΗΕ, που να ταυτίζεται με τη υφαλοκρηπίδα της το FIR και τις αλιευτικές της ζώνες. Το μοντέλο της μέσης γραμμής δεν είναι ένα. Οι ΑΟΖ μπορεί να έχουν και άλλους τρόπους για να διαχωρισθούν.

(Στη φωτογραφία ο Εμίρης και ο Κακομοίρης. O Λαός και το Κολωνάκι.)

Για το λόγο αυτό η Ελλάδα δεν πρέπει να αρκείται στην ιδέα ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καλύπτεται απο την οικονομική ζωή του μεγαλύτερου διπλανού του. Πρέπει και τα νησιά της Ελλάδας στο κεντρικό Αιγαίο να έχουν οικονομική ζωή. Αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται. Μετά απο τόσα χρόνια, μπορώ να πώ ότι αυτό δεν γίνεται εσκεμμένα.

Θα σας επιστήσω τη προσοχή σε κάτι πολύ σημαντικό. Ενώ στις ΑΟΖ δεν είναι ξεκάθαρο ότι απαγορεύονται οι στρατιωτικές ασκήσεις άλλου κράτους, στα εθνικά ύδατα απαγορεύονται. Είναι κυριαρχικός χώρος. Η παράδοση εθνικών υδάτων στη κυριαρχία άλλου κράτους είναι προδοσία. Αυτό να είναι ξεκάθαρο. 

Μια τόσο μεγάλη προδοσία δεν μπορεί να ξεπλυθεί με διεθνείς διαμαρτυρίες αλλά με πράξεις. Πράξεις με ψευτοτσαμπουκάδες απο τα μικρόφωνα ενώ αεροπλάνα πέφτουν και δεν "βυθίζονται" για 12 μίλια ενάντια στους νόμους της φύσης δεν είναι πράξεις είναι ξεφτύλισμα και διαπόμπευση του Ελληνικού λαού. Αν κάποιος απατεώνας δεν καταλαβαίνει τί σημαίνει ξεφτύλισμα, δεν φταίω εγώ. Φταίει ότι είναι γαιδούρι.

Τα εθνικά ύδατα π.χ. γύρω απο τους Καλόγηρους ή άλλα νησιά δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται από άλλα κράτη ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ απο την επίσημη Ελλάδα, για να κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις σαν να είναι ελεύθερη θάλασσα ή δικός τους εθνικός χώρος. Αυτό έχει γίνει πολλές φορές και παρατράβηξε. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είναι Εθνικό. 

Αν ο Donald Trump θέλει να συναντιέται με μαλάκες Έλληνες πολιτικούς είναι δικαίωμά του αλλά δεν θα περάσει καλά. Ο μαλάκας τραβάει πάντα τον έξυπνο απο το ποδάρι με τις βλακείες που κάνει. Και αυτός ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τί έξυπνος που είναι...

Εν τω μεταξύ, το radar μου συνέλαβε ένα νέο σκάνδαλο προμηθειών με ψηφιακές στολές κάπου. Μείνετε συντονισμένοι για νεότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.