Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς αύξηση της παραγωγής, με επιλεκτική χρεοκοπία στο εσωτερικό, με φαγωμένες τις καταθέσεις και με ύφεση. Θέλουν να βγούν και στις "αγορές" ενώ έχουν "πλεόνασμα"!

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Οποιοι συνεργάζονται με απατεώνες, το πιθανότερο είναι να είναι απατεώνες
Τα παίρνουν
 1. απο τη ρευστότητα της αγοράς με τις πλαστικές κάρτες
 2. σε περιβάλλον συνεχούς επιλεκτικής χρεοκοπίας (μέσα δεν πληρώνουν κανένα)
 3. με εσωτερικό δανεισμό και τιτλοποιήσεις ύψους 700 δις ευρώ ενώ παράλληκα παίζουν και κάτι έμμεσες προμήθειες σε μεγαλοσυμβούλους (*) και κάτι εξώγαμα που τα κάνουν "ακαδημαϊκούς" για να μιλάνε... (*)
 4. με υποσχετικές IOU (δις ευρώ) σε ταμεία, ρεπος, t-bills κλπ
 5. με εξαφανισμένες τις καταθέσεις απο τις τράπεζες
 6. με 310 δις ευρώ κρυφό χρέος απο τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών
 7. με ιδιωτικές επενδύσεις με νέα δανεικά απο τις τράπεζες και με πολύ συγκάλυψη απο τη Κομισιόν του γραφικού κ.Γιούνκερ, που ξέχασε όσα έλεγε για τη φορολόγηση των εφοπλιστών. 
 8. με αύξηση των τιμών των οικονομικών δεικτών φτώχειας.
 9. με προσλήψεις στο δημόσιο απο τα ΕΣΠΑ αντί για υποδομές για ανάπτυξη (υποδομές για αυτούς είναι τα πεζοδρόμια, τα PC, οι επικοινωνίες, οι δρόμοι και οι ΜΚΟ για εξαγορά ψήφων)
 10. με αλλαγή Προεδρείου στο υπερΤαμείο σε κάθε μεγάλη συναλλαγή...
 11. με μια ΕΛΣΤΑΤ (*) που δεν ξέρει να υπολογίσει το μέσο μισθό (οι ίδιοι τα λένε) αλλά μπορεί να υπολογίζει σωστά το "πλεόνασμα" Τσίπρα! 
 12. με είσοδο των ΕΛΠΕ στο υπερΤαμείο αφού τους έδωσαν χαριστικά τα κοιτάσματα του Ιονίου
 13. με μεταφορά της χρεοκοπίας στο μέλλον 
και παρουσιάζουν πλεόνασμα !!! Δεν θα το "αγοράσω". Δεν θα "αγοράσω" επίσης και αυτά που λέγονται τελευταία περί εξόδου της Ελλάδας για δάνεια στις "αγορές", αφού αυτό απαγορεύεται απο τα μνημόνια, που έχουν υπογραφεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ελλάδα δεν πήρε δάνεια απο Ρωσία και Κίνα αλλά δεχόταν μόνο "επενδύσεις".

Μήπως στο μνημόνιο 4 υπάρξουν νέοι όροι και άλλα κόλπα, για να φάνε και άλλοι (*) απο τα κοιτάσματα που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν; Μήπως είναι τα αρνητικά επιτόκια (*) στα Γερμανικά ομόλογα; Να γιατί είναι επιβλαβές για τη χώρα στο υπερΤαμείο να συμμετέχουν πρώην συνεργάτες των δανειστών (*).

ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ, ΒΛΕΠΩ "ΡΟΔΑ" ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΛΙ...

Άν προέκυψε το "πλεόνασμα" όπως ισχυρίζεται ο Νονός και αποδέχεται ο Φούφουτος και τα άλλα παιδάκια, τότε γιατί χρειάζεται η έξοδος στις "αγορές" για νέα δάνεια και γιατί προσελήφθη η Rothschild; Όταν σας περισσεύουν χρήματα εσείς δανείζεσθε;

H ΝΔ ζητάει το "πλεόνασμα" να μοιρασθεί στους "απόρους". Μα χάρι σε αυτό το "πλεόνασμα" (αν υπάρχει, γιατί εγώ δεν το πιστεύω) το χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο. Αυτοί δεν ξέρουν γρί απο οικονομικά (βλέπετε εδώ). Περιμένετε να σας σώσουν; Αυτούς ποιός θα τους σώσει;

Θα μου πείτε, ότι πέρυσι ο κ.Τσίπρας "μοίρασε" 600 εκ. περίπου ευρώ και οι δανειστές του φώναζαν. Μα αυτό σας λέω, είναι επικίνδυνοι. Έχουν άγνοια κινδύνου. Είναι άσχετοι στα οικονομικά και αυθαιρετούν ως ηλίθιοι. Δεν αντιλαμβάνονται τις ανάγκες μιας σημερινής διακυβέρνησης. Δεν έχουν προσόντα και δημιουργούν πόλο αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή. Κρατούν την Ελλάδα ένα αιώνα πίσω για να επωφελούνται. 

Παρότι το να είσαι βλάκας δεν είναι έγκλημα, η μειοδοσία είναι και τιμωρείται κατά το σύνταγμα. Τα εγκλήματα κατά ανθρώπων δεν συγκαλύπτονται απο κανένα σύνταγμα. Παραγραφή ενός εγκλήματος δεν υπάρχει όσο αυτό διαρκεί και εξελίσσεται. Αυτοί που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το δρόμο πρέπει να το θυμούνται, όπως και τα τσιράκια τους που πλέον έχουν ρόλους σε άλλα κόμματα.

Σύντομα η κατάσταση θα ξεφύγει.

Σχετικά άρθρα
 1. Πόσο πρέπει να είναι το πλεόνασμα της Ελλάδας για να είναι βιώσιμο το χρέος; Η απάντηση. (2017)
 2. IMF και Σόιμπλε κρύβουν έλλειμα 7.6% (2017)
 3. Κάθε χρόνο  εγγράφονται στον προϋπολογισμό 700 δις ευρώ αγνώστου μητρός (2017)
 4. Το κρυφό έλειμμα των 15 δις ευρώ που κάθε χρονιά αυξάνει (2017)
 5. Νέο SWAP Τσίπρα για 40 χρόνια με τη Fraport Hellas (2017)
 6. Ο σωστός τρόπος υπολογισμού του ελάχιστου βασικού μισθού (2017)
 7. Στα 310 δις ευρώ μπορεί να φτάσουν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών (2017)
 8. Ο δείκτης της μιζέριας και το πρόγραμμα QE (2017)
 9. H οικονομία επι μνημονίων. Ο δείκτης φτώχειας Gini (2017)
 10. Κοιτάσματα υδρογοναθράκων Θεσσαλονίκης. Ένα ακόμη έγκλημα. (2015)
 11. Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή (2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.