Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Μήπως είναι καιρός για μια μήνυση για εσχάτη προδοσία στον εξαφανισμένο Κωστάκη Καραμανλή;

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ EKΤΙΝΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ;

Πολλές φορές σκέφτομαι “ποιός” είναι πιθανότερο να καταδικασθεί για εσχάτη προδοσία, ο Γιωργάκης Παπανδρέου ή ο Κωστάκης Καραμανλής.

Ως πιθανότερο, κρίνω να καταδικαστεί ο απών σε όλα Κωστάκης Καραμανλής. Για τον ΓΑΠ το βλέπω πλέον χλωμό. Ίσως και για το λόγο αυτό να κατηγορήθηκε αντί "άλλου". Δεν θα καταδικαζόταν.  Ο ΓΑΠ βρήκε φουνταρισμένη την Ελλάδα, ενώ ο Κωστάκης Καραμανλής παρότι είχε όλο το χρόνο με τόσα χρόνια που ήταν στην εξουσία να κάνει κάτι να τη σώσει, την άφησε να φουντάρει. Το μόνο πράγμα για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί ο ΓΑΠ είναι η επιλογή του να εμπλέξει το IMF.

7 χρόνια ήταν Πρωθυπουργός o κ.Καραμανλής. Δεν “είδε” τίποτα να συμβαίνει στην οικονομία; Ο κ.Καμμένος ήταν υφυπουργός του, αν θυμάμαι καλά, στο αμαρτωλό υπουργείο Ναυτιλίας... και δικαιούται να υπερασπίζεται αυτή τη κυβέρνηση, όταν κάποιοι μέσα στη Βουλή του λένε, πως η κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή φούνταρε τη χώρα για ένα αιώνα και βάλε.

Ας πούμε ότι ο κ.Καραμανλής δεν “έβλεπε” παρότι ήταν ευθύνη του να “βλέπει”. Κανένας υπουργός του δεν “έβλεπε” τίποτα επίσης επι 7 χρόνια; Στο υπουργικό συμβούλιο τί έλεγαν; Mπιρίμπα έπαιζαν; Τα κόκκινα δάνεια και το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο δεν το είδε κανείς; Οι χιλιάδες διορισμοί Παυλόπουλου στο δημόσιο γιατί έγιναν; Δεν έφταιγε και ο κ.Σημίτης για όλα. Ο τελευταίος πάντα φταίει.

Βέβαια, υπάρχει το άρθρο 86 του Συντάγματος που μπορεί να διασώσει Καραμανλή και Σημίτη αλλά δεν μπορεί να διασώσει μέλη της οικογενείας τους ή πολίτες που συνεργάστηκαν μαζί τους σε μεγάλα έργα ενώ μηνύσεις εναντίον όλων σε διεθνή δικαστήρια πάντα μπορεί να γίνουν. Αν και το τελευταίο δεν "δουλέψει", τότε υπάρχουν και άλλα κόλπα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε...

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ" ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ" ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Σιγά-σιγά διαφαίνεται μια περίεργη “οικουμενική” συμβατότητα στη τωρινή κυβέρνηση, που εμπεριέχει ήδη ένα κορμό της ΝΔ (τους ΑΝΕΛ), δηλαδή φαίνεται ότι το δίδυμο Σαμαρά-Bενιζέλου αντικαταστάθηκε στη διακυβέρνηση της χώρας μας απο το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου και ότι ο κ.Καμμένος ήταν τελικά ο κρυφός διασώστης και μπροστινός του κ.Καραμανλή.

Μου μυρίζει κάτι σαν “προσυμφωνία” και με προϊδεάζει, για το τί ετοιμάζει το ΧΘΕΣ (που πάλι απέτυχε) για το μέλλον. Παράλληλα διαφαίνεται ότι τα μικρά κόμματα δημιουργήθηκαν για να βγούν τα νούμερα στις εκλογές...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Ο κ.Καμμένος δεν ασκεί σοβαρή πολιτική. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν προανακοινώνεται επίσημα κρίση με άλλο κράτος σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε μέσα στη Βουλή σε αναμενόμενη κρίση με τη Τουρκία τον Ιούνιο πάνω απο ένα κοίτασμα φυσικού αερίου (σε διεθνή ύδατα) κοντά στη Κύπρο, ένα γαϊτανάκι κάθε μέρα που έχει γίνει βαρετό και μυρίζει ψηφοθηρία.

Ο υπουργός άμυνας “προανακοίνωσε” τη κρίση. Στη συνέχεια, δεν θα γίνει τίποτα απολύτως και μετά θα λέει στα ΜΜΕ “μας φοβήθηκαν οι Τούρκοι”. Και δεν θα γίνει τίποτα, γιατί σε διεθνή ύδατα η διέλευση είναι ελεύθερη κατά το Διεθνές Δίκαιο. Ούτε η Ελλάδα επιτρέπεται να προστατεύει ούτε η Τουρκία να επιβάλλει. Πρόκειται για μεγάλη πολιτική ανευθυνότητα, γιατί αυτό αφορά και το Αιγαίο και τη Κύπρο...

Η συμπεριφορά Καμμένου είναι προκλητική και δεν κάνει καλό στην Ελλάδα. Η όλη του θέση επιβαρύνεται και απο τις καταγγελίες στο διαδίκτυο του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ κ.Μανώλη Χατζησάββα για τις offshore του, όπως και για αυτή του κ. Στέφανου Μάνου και του εφοπλιστή κ. Ματαντού που διαφαίνεται να έχει σχέση με τις μίζες στα υποβρύχια του ΠΝ ύψους 50 εκ. ευρώ κλπ (βλέπετε σχετικά εδώ).

4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ KAI 3η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

To Μνημόνιο 4, τα νέα φορολογικά μέτρα, το ξεπούλημα στο υπερΤαμείο, οι ΕΟΖ που φτειάχνονται συνέχεια, τα εγκληματικά λάθη στο μεταναστευτικό, οι περίεργες επιλογές στα εξοπλιστικά, το πρόγραμμα QE της ΕΚΤ πέραν ή μόνον του 4ου μνημονίου για την 3η ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών συστημικών τραπεζών κλπ, το κόλπο στη Τράπεζα Αττικής για το οποίο σας συζήτησα εδώ, απαιτούν πολλά καντάρια καλής ηθοποιίας για να μη φανεί τι γίνεται.

Ο κ.Καμμένος την μία κατηγορώντας τον κ.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για ψεύτικα αποτελέσματα και την άλλη τρολλάροντας τις αναγνωρισμένες διεθνείς στατιστικές για την Ελλάδα προσπαθεί να κάνει όλους να ξεχάσουν την αλήθεια των Greek Statistics, που έκρυβαν τα ελείμματα και το ποιός ήταν υπεύθυνος. (βλέπετε περισσότερα εδώ). Ελπίζω να έχει την ελάχιστη ευφυία να καταλάβει ότι αυτό τελείωσε. Έχει και αυτός ευθύνη για όσα έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή ενώ η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πάρα πολλά για την ποιότητα της "Αριστεράς" που εκπροσωπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.