Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία σταμάτησε ξαφνικά την εισαγωγή σταριού απο τη Ρωσία, στην οποία υπήρχε συμβάν απο ραδιενέργεια που διέρρευσε σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε κράτος της "σιωπής".

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Όποτε υπάρξει ένα διεθνές ατύχημα με φαινόμενο μεταφοράς κινδύνου (π.χ. απο ραδιενέργεια, απο τοξικά σωματίδια που δημιουργούνται σε εκρήξεις βομβών απο πόλεμο, απο διάλυση χημικών στη θάλασσα κλπ), προκύπτει είτε ότι η Ελλάδα δεν έχει ενημερωθεί για να λάβει μέτρα (οπότε φταίνε οι άλλοι) είτε ότι για αυτή δεν υπάρχει πρόβλημα, ακόμη και όταν βουήξει ο κόσμος στο εξωτερικό για το αντίθετο. Μόνο όταν είναι να πάρει λεφτά (και να φάει το σκυλολόι) τότε η κάθε κυβέρνηση κινείται.

ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Είναι γνωστό ότι πριν λίγο καιρό διέφυγε ακτινοβολία σε όλη την Ευρώπη (βλέπετε στο χάρτη που ακολουθεί, τις περιοχές στις οποίες μετρήθηκε αύξηση της ακτινοβολίας), που όπως διέρρευσε στα ΜΜΕ του ξένου τύπου, προήλθε απο κάποιο συμβάν στη Ρωσία χωρίς αυτό να επιβεβαιωθεί, κάτι που κάνει το γεγονός πολύ ύποπτο.

Αυτό που ανιχνεύθηκε ήταν ραδιενεργό ιώδιο του οποίου ο χρόνος ημιζωής είναι λίγες ημέρες, χωρίς να υπάρξει αναφορά για οποιοδήποτε άλλο ραδιενεργό εύρημα. Ο τρόπος που συζητήθηκε και εκτονώθηκε το όλο θέμα στην ΕΕ δεν μου επιτρέπει να το θεωρώ ως λήξαν, καθότι το ιώδιο βρέθηκε απο το Βορρά ως το Νότο της ΕΕ. Πρόκειται για μια τεράστια απόσταση που δείχνει μεγάλη οικολογική καταστροφή απο σοβαρό λόγο, που συγκαλύφθηκε.

Χρειάζεται έλεγχος, τον οποίο η Ελλάδα δεν έκανε ούτε φαίνεται ότι θα κάνει. 

Αν τον είχε κάνει όπως άλλα κράτη την ώρα που έπρεπε, ο προσδιορισμός της πηγής του προβλήματος θα ήταν ευδιάκριτος. Για τον έλεγχο υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνες κάποιες υπηρεσίες και δεν χρειάζεται πολιτική απόφαση για να γίνουν, πλην αυτού που λέγεται πολιτική ευαισθησία.

Δεν είναι τόσο προφανής o πολιτικός λόγος που η Τουρκία σταμάτησε να εισάγει ξαφνικά στάρι απο τη Ρωσία πλήν της ραδιενέργειας. Το στάρι είναι κάτι πολύ σημαντικό για την Ρωσική οικονομία που δεν είναι και τόσο ισχυρή και ένα πρόβλημα με αυτό μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Κάποιοι έχουν ευθύνη που αποσιωπείται το πρόβλημα στην Ελλάδα, κάποιοι που πιθανόν να γνωρίζουν και να αποσιωπούν την αιτία και την έκταση του προβλήματος. Αυτό δεν γίνεται χωρίς ανταλλάγματα...

ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΧΙ... ΓΙΑΤΙ;

Στη φωτογραφία φαίνεται πώς διαδόθηκε η ακτινοβολία απο την Ιαπωνία στον υπόλοιπο κόσμο μετά το γνωστό ατύχημα στη Φουκουσίμα.

Η ραδιενέργεια μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στο DNA των φυτών ενώ ραδιενεργά στοιχεία μπορούν να εισέλθουν μέσα στον οργανισμό και να μείνουν για πάντα. Το ιώδιο π.χ. συγκεντρώνεται στον οισοφάγο προκαλώντας καρκίνο. Άλλα στοιχεία συγκεντρώνονται σε άλλα ανθρώπινα όργανα κοκ.

Πρέπει κανένας να πληροφορηθεί και να ερευνήσει τί άλλα ραδιενεργά στοιχεία κυκλοφόρησαν στην ευρώπη, που λόγω και του καιρού έφτασαν στην Ελλάδα. Πρέπει να σκεφτεί και τί η χώρα μας εισάγει απο ύποπτες χώρες και ενδιάμεσους προορισμούς. Πρέπει να σκεφτεί πού και πώς να πάρει μετρήσεις, καθότι οι γνωστές μετρήσεις με τον γνωστό "ανιχνευτή" της ΕΕΑΕ δεν αρκούν.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ

Αντί άμεσου και σοβαρού ελέγχου για ανίχνευση ραδιενεργών στοιχείων στα εισαγόμενα τρόφιμα, σήμερα στη Βουλή τα "σαίνια" πλακωνόντουσαν για να γίνει εξεταστική επιτροπή στην υγεία!

Όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν πρέπει να περιμένει τίποτα απο μια τέτοια επιτροπή, εκτός απο το να θαυμάσει ωριαία επιδόματα συμμετοχής στη επιτροπή στους μισθούς των "σαϊνιών". Προέκυψε κάτι απο την επιτροπή που έγινε για τα ΜΜΕ; Όχι... Με τις άδειες των ΜΜΕ έγινε κάτι; Όχι...

Ίσως και για το λόγο αυτό να ήταν τόσο αυστηρή η ποινή του Αρτέμη Σώρρα και να έγιναν τα σημερινά θεατρικά δρώμενα στη Βουλή, που γίνονται σε κάθε κρίση που τα "σαίνια" δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Στην Ελλάδα συμβαίνουν πολλά τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.