Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Σκοτεινοί δείκτες της πολιτικής και της οικονομίας της Ελλάδας που διαλύεται

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Η παραπολιτική που έγινε πολιτική και ένας διαχρονικά αυξανόμενος ιστός απο άχρηστους Εφιάλτες αποδεικνύουν ότι η διάλυση της χώρας είναι προμελετημένη. Κανένας πλέον δεν πρέπει να ποντάρει σε ηλίθιους, σε ανίκανους, σε ψεύτες, σε κλέφτες, σε απατεώνες και σε ψόφια άλογα. Όποιος το κάνει στο τέλος θα το πληρώσει.
Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρω ενδεικτικά και απο πολιτική σκοπιά κυρίως, συμβάντα και καταστάσεις που εμποδίζουν ή που κατευθύνουν παραμορφωτικά την πραγματική Ελληνική οικονομία, εμποδίζοντας τη με "τρικλοποδιές" να αναπτυχθεί. Είναι κάτι, σαν "κώδικας" μέσα στο "κώδικα".

ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Διαφθορά και διαπλοκή δημιουργούν περιβάλλον επενδύσεων μεγάλου ρίσκου. Λογικό είναι στην Ελλάδα να έρχονται επι το πλείστον απατεώνες επενδυτές και να συναντώνται πρώτα με εκείνους που θα τους δώσουν αυτά που θέλουν όσο το δυνατό φτηνότερα.

Αυτό σημαίνει συναλλαγή, κάτι που στην Ελλάδα παραμένει επι χρόνια ατιμώρητη και είναι διαδομένη σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.

Γνωστό το φαινόμενο των προμηθειών στις ΕΔ, στη ΔΕΗ, στο ΕΣΠΑ κλπ που δημιούργησαν τεράστιες μαύρες τρύπες στην οικονομία απο τα παράνομα έσοδα που χάθηκαν.

Το 2017 η Ελλάδα έχασε ένδεκα θέσεις στη κατάταξη των χωρών με τη λιγότερη διαφθορά της Διεθνούς Διαφάνειας. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας, από την 58η θέση που βρισκόταν το 2015, υποχώρησε στην 69η θέση (σε σύνολο 176 χωρών), επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2014. Η Ελλάδα θεωρείται η πιο διεφθαρμένη χώρα στην ΕΕ. 

Κανένας δεν μπορεί σε μια τέτοια χώρα να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για να σχεδιάσει επενδύσεις ή να κάνει επένδυση. Πρέπει πάντα να πληρώσεις για να μάθεις, κάτι που είναι χαρακτηριστικό τριτοκοσμικών χωρών και που δίνει άμεσα την αίσθηση του μεγάλου ρίσκου σε όποιον δεν έχει προσβάσεις στο χώρο της Ελληνικής Μαφίας. Αυτό απο μόνο του εμποδίζει τη δημιουργία επενδύσεων ευρείας κλίμακας αλλά επιτρέπει το ξέπλυμα χρήματος, αφού κανένας δεν μαθαίνει τίποτα.

ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΠ

Επί των "σωτήριων" μνημονίων αυξήθηκαν τα καρτέλ στην Ελλάδα, καθότι οι ιδιωτικοποιήσεις σε μια χώρα σαν αυτή προσφέρουν ευκολία σε ξένους επενδυτές να καθορίζουν τη πολιτική στην αγορά των ΜΜΕ, των καυσίμων, της ενέργειας, των δικτύων κλπ. μη επιτρέποντας στην Ελλάδα την δημιουργία πολιτικής στην ανάπτυξη και απαιτώντας απο το κράτος (μερικοί το λένε και επίσημο παρακράτος, γιατί όταν στριμώχνεται παρατηρούνται φωτιές, βομβιβιστικές επιθέσεις, οχλήσεις απο τη γείτονα κλπ) ευνοϊκή συμπεριφορά απέναντί τους. 

Τέτοια καρτέλ απολαμβάνουν ήδη ειδικών εκπτώσεων στην ενέργεια (π.χ. Μυτηλιναίος ΑΕ, ΜΜΕ, OΠΑΠ, ναυτιλία), στη φορολογία (π.χ. εφοπλιστές, ΝΠΔΔ, «συστημικές» τράπεζες), χρόνια φορολογική ασυλία (στρατηγικοί κακοπληρωτές φόρων, προμηθευτές, ειδικά επαγγέλματα), ιδιαίτερη ποινική αντιμετώπιση (καταπατητές δασών, αιγιαλών, γής, ΑΟΖ) και πολλά άλλα.

Υπάρχει και ένα θέμα με το ρόλο της ΕΥΠ στον έλεγχο όσων συμβαίνουν. Διερωτώμαι πότε και με τί πρόφαση θα υπάρξουν αλλαγές "δημοσιονομικού" χαρακτήρα και σε αυτή. Ένα μισθό έξτρα παίρνουν πολλοί δημοσιογράφοι και άλλοι απο αυτή ενώ στο εξωτερικό θα έχει γίνει κάτι σαν σύνταξη με πολλά εκτός έδρας. Η τρομοκρατία εξάγεται ξέρετε, είναι κάτι σαν ΜΚΟ... αρκεί  να είσαι άνθρωπος εμπιστοσύνης, να έχεις ένα ταλέντο π.χ. περιβάλλον, φώκιες, ρατσισμός, ISO κλπ. Όταν δεν μπορείς να γίνεις πρέσβης εκ προσωπικοτήτων ή να βολευθείς στη Κομισιόν ή σε ένα ΑΕΙ, υπάρχουν και φτηνότερες λύσεις για τους πιό άχρηστους... να μη πηγαίνει κανένας χαμένος. Πόσοι άραγε θα παρακολουθούν τον εαυτό τους στην ΕΥΠ απο παιδιά...

Η κοινωνία και η πολιτική έχουν το δικό τους χρηματιστήριο. Και σε αυτό δημιουργούνται ψεύτικες αξίες που "σκάνε" σαν φούσκες αργότερα. Χρήμα υπάρχει σε κάθε είδους φούσκα που σκάει.  Υπάρχουν πάντα οι μόνιμα κερδισμένοι και οι περιστασιακά κερδισμένοι αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Λογικά οι υπάλληλοι της ΕΥΠ πρέπει να πάρουν αύξηση ένα μισθό, γιατί υπάρχουν πολλά έξοδα και γίνονται πολλά που θέλουν προστασία...

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ

Στην Ελλάδα προωθούνται δύο είδη επενδύσεων. Οι επενδύσεις της αρπαχτής και οι επενδύσεις στις ΕΟΖ, γιατί και οι δύο προσφέρουν το μικρότερο ρίσκο. Ο τουρισμός ελέγχεται απο τους εφοπλιστές, που δεν πληρώνουν φόρο και στους οποίους οι τράπεζες έχουν μια εμπιστοσύνη.

Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να βρείς κάποιον να επενδύσει με δικά του λεφτά. Παλαιά οι τράπεζες πλήρωναν bonus σε όσους έπαιρναν δάνεια για εξορρύξεις...

Οι στρατηγικοί επενδυτές θέλουν σταθερό περιβάλλον και εσωτερική ασφάλεια. Ακραίες επιλογές προστασίας αυτών των επενδυτών δεν μπορούν να παράγουν προστασία του κεφαλαίου τους και της πατραγωγής τους. Έτσι, μια μηδενική π.χ. φορολόγηση ή ένα μηδενικό ΦΠΑ θα απαιτήσει τη δημιουργία ιδιωτικού στρατού. Στην Ελλάδα αυτό έχει υλοποιηθεί με τις ΕΟΖ, στις οποίες ιδιωτικές εταιρείες θα προστατεύουν την έννομη τάξη, στη περιοχή στην οποία αυτές θα ελέγχουν. Τελευταίο συμβάν αυτό που συνέβη με τα περιφερειακά αεροδρόμια, όπου έλεγχο αποσκευών και transit εμπορευμάτων θα κάνουν ιδιωτικές εταιρείες αντί της αστυνομίας. Αυτό δεν είναι κατάργηση κυριαρχίας και παραχώρηση εδάφους;

Το πως αντιμετωπίζεται το θέμα της ενέργειας στη χώρα είναι κάτι εγκληματικό. Είναι άχρηστοι όλοι. Για τις φυλακές ή για το ψυχιατρείο. Το έχω συζητήσει άλλες φορές. Δεν υπάρχει επίπεδο να μιλήσει κανείς σοβαρά σε αυτό το θέμα ούτε καν ελπίδα. Όλοι κάνουν τα χατήρια των εφοπλιστών. Χρεοκόπησαν τα ΕΛΠΕ ενώ θέλουν καζίνο στο Ελληνικό! Η Κύπρος συνεχίζει να ξεπουλάει σε διεθνή ύδατα οικόπεδα υδρογονανθράκων. Είναι ανόητοι.

«ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ»

Στην Ελλάδα προωθείται η δημιουργία ενός κράτους με ΕΟΖ στα πρότυπα του τρόπου που εδιοικείτο η χώρα το 1821 (βλέπετε σχετικά εδώ).

Για να γίνει αυτό απαιτείται α) εχεμύθεια β) φτωχοποίηση και γ) μείωση της παραγωγής πλούτου ώστε όλα να γίνουν με μεγαλύτερη ευκολία. Παράλληλα χρειάζονται και ΜΜΕ σαν τα "Ελληνικά", λίγο φωνές, λίγο χλίδα, λίγο μπουρδέλα, λίγο θεωρία και πληροφόρηση του κώλ... κυριολεκτικά.

Ο παράγοντας «εχεμύθεια» ενισχύεται απο τη προώθηση σε καλοπληρωμένες θέσεις - κλειδιά του ιστού της χώρας ατόμων, θεατών ή αθέατων, με ταπεινά ηθικά και λιγοστά πραγματικά επιστημονικά κριτήρια, τα οποία παρακολουθούν, προάγουν είτε εμποδίζουν ανθρώπους και καταστάσεις να "ωριμάσουν", ανάλογα με τις εντολές που έχουν και βάσει ειδικών κριτηρίων. Είναι αυτοί που θέλουν γρηγορόσημο, χαρτόσημο ή βάζουν τρικλοποδιά επι χρόνια σε κάθε υγιή αναπτυξιακή ιδέα ή επιχειρηματική κίνηση, κρυμμένοι στο σκοτάδι (μόνο που φαίνονται, γυαλίζουν τα δόντια τους).

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ

Το ξεπούλημα των πρωτογενών πηγών σε ιδιώτες (χρυσός, μέταλλα, σπάνιες γαίες, κοιτάσματα υδρογονανθράκων)  με εμπλοκή αυτών που το έχουν ξανακάνει παλαιότερα, αφαιρεί απο την Ελλάδα κάθε σχεδιασμό για ανάπτυξη. Η τιτλοποίηση φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει απο το 2015 (βλέπετε σχετικά εδώ).

Κανένας σχεδιασμός προιόντος δεν μπορεί να υπάρξει όταν σε μια χώρα των έλεγχο των τιμών της παραγωγής των πρωτογενών προϊόντων τον έχουν ξένα συμφέροντα, τα οποία λειτουργούν ανταγωνιστικά πρός τις ντόπιες προτεραιότητες.

Το αυτό αφορά και τη χρήση δικτύων είτε αυτά αφορούν την ενέργεια είτε τη μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων είτε τη μεταφορά νερού κοκ αφού αυτό που μετράει είναι το κόστος στον καταναλωτή και αυτό θα ελέγχεται απο ανταγωνιστικά είτε ξένα συμφέροντα.

Καρτέλ δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση σε τέτοια δίκτυα και ούτε οι δανειστές να αποφασίζουν για αυτά. Είναι έγκλημα.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ"

Οι καινοτομίες είναι σημαντικές για χώρες που θέλουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, όπως η Ελλάδα. Η έλλειψη υποδομών, τεχνολογικής εμπειρίας και επιστημονικής αυτάρκειας είναι βασικά προβλήματα. Το πιο σημαντικό όμως είναι το θέμα της παραγωγής ιδεών, πραγμάτωσης τους και η ύπαρξη «εχεμύθειας».

Στην Ελλάδα όλα ελέγχονται και παρακολουθούνται άρα δεν υπάρχει περιβάλλον για ανάπτυξη, που να αφορά την παραγωγή ιδεών και τη προστασία τους μέσα απο πατέντες, αφού τα ΑΕΙ, ο ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) και οι διαγωνισμοί καινοτομιών (απο τη προκήρυξη μέχρι τη βράβευση) «ελέγχονται». Κανένας δεν "μασάει", εκτός αν θέλει να βγάλει πατέντες που να τις νομιμοποιήσει στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, παίζοντας τον "μπροστινό" άλλων συμφερόντων του εξωτερικού.

Κανένας επιχειρηματίας που θέλει να ξεκινήσει κάτι σοβαρό δεν μπορεί να ρισκάρει ξεκίνημα σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου η ιδέα του μπορεί να αλλοιωθεί, να αντιγραφεί ή να διαδοθεί μέσα απο κόλπα που γίνονται με τις πατέντες

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ MANAGEMENT.

Είναι γεγονός πώς δήμοι, κοινότητες και περιφέρειες έχουν χρεοκοπήσει.

Ο μόνος τρόπος που μπορεί να διασωθούν οι θέσεις εργασίας (παραγωγικές ή όχι δεν έχει σημασία, αφού πρόκειται για κομματικό στρατό) είναι η διαγραφή των δικών τους κόκκινων δανείων και η μεταφορά της διοίκησής τους σε χέρια ατόμων που θα αυτοχρισθούν απο το πουθενά managers.

Με το τρόπο αυτό πολλοί θα γίνουν πλούσιοι απο τη μια μέρα στην άλλη. Το κόστος υπερχρεομένων επιχειρήσεων είναι πάντα "μηδενικό".

Όπως ξέρετε τραπεζικοί και εταιρείες που θα διαχειρισθούν πάσης φύσης κόκκινα δάνεια θα έχουν ποινική προστασία. Ποινική προστασία σε κάποιον που παίρνει αποφάσεις σημαίνει υπερεξουσία, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη ορατό αλλά στο τέλος θα γίνει...

ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΔΔΗΧ. ΑΥΤO ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ;

Σε όσα σας ανέφερα, που αποτελούν λόγους που παράγουν ανισορροπίες και επικίνδυνες μη ελεγχόμενες καταστάσεις μιας οικονομίας που μόνο ελεύθερη δεν είναι, πρέπει να προσθέσω και τους διαχειριστές των δανείων και του ξεπουλήματος, τις τράπεζες, το υπερΤαμείο και τον ΟΔΔΗΧ, στους οποίους το κράτος προσφέρει νομική προστασία και υψηλούς μισθούς δηλαδή υπερεξουσία, κάτι που είναι αντισυνταγματικό.

Αυτό είναι σύμφωνο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο; 

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΞΙΩΝ ΕΠΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ

Η δημιουργία αξιών είναι μια τέχνη των τραπεζών για να δημιουργούνται κέρδη απο το τίποτα.

Στο δρόμο αυτό της δημιουργίας αξιών έγιναν τα διάφορά χρηματιστήρια, η δευτερογενής αγορά κλπ.

Πρόσφατα εμφανίστηκαν τα συμβόλαια γής, τα συμβόλαια μεταφοράς δείκτη δόμησης απο διατηρητέα σε παράνομα, τα συμβόλαια με τους αγρότες.

Το κράτος συνεργάζεται σαν συνεταίρος των τραπεζών για τη δημιουργία ευκαιριών απο νομιμοποιήσεις παρανομιών και παρανόμων πράξεων κατά τα συνηθισμένα ενώ τα ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας ασχολούνται με τους μισθούς τους. 

Το κράτος παράγει και αυτό τις δικές του αξίες με τη δημιουργία φόρων άλλωτε δικαίων (που χρησιμοποιούνται για δαπάνες) και άλλες φορές όχι (πάνε σε δανεισμό και σε διάσωση τραπεζών συγκαλύπτοντας εγκληματικές αποφάσεις των διοικήσεων τους).

H μεταφορά του πλούτου απο στεριά, θάλασσα και αέρα σιγά-σιγά με δρόμους, τραίνα, πλοία, αεροπλάνα κλπ. παύει να ελέγχεται απο το κράτος, είτε επειδή τη ξεπουλάει είτε επειδή τη παραχωρεί είτε επειδή δημιουργεί νέα είδη υπηρεσιών ειδικών προδιαγραφών με πολύ αέρα ή όχι. Σημασία έχει το πρόβατο να χρησιμοποιεί τις φούσκες και φυσικά να πληρώνει για αυτό, αυτούς τους εχέμυθους στους οποίους έχει χαρίσει τα περίπτερα σε γωνία.

Σημειώστε ότι ενώ οι συνήθεις «ύποπτοι» φορολογούνται, οι τράπεζες έχουν σταματήσει να φορολογούνται.

ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ IMF ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Η τιτλοποίηση των υδρογονανθράκων και του ορυκτού πλούτου θα παράγει αξίες (ομόλογα ή κάτι άλλο) για ξεπούλημα μέσα απο το υπερΤαμείο, στο οποίο τελικά θα συγκεντρωθούν όλες οι αξίες που μπορούν να πουληθούν Σπίτια, αγροί, λίμνες, ποτάμια, ακτές, εκκλησίες, μοναστήρια, τα πάντα. Αυτό δεν είναι υπο διαπραγμάτευση και έχει ήδη υπογραφεί στα μνημόνια. Οι δανειστές θα μπορούν να πάρουν τα πάντα και αυτό είναι στο Αγγλικό Δίκαιο.

Πολλές φορές ακούτε ότι δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο. Αγαπητοί μου προσθήκες θα υπάρχουν σε προηγούμενα με στόχο να καλυφθούν νομικά λάθη, καθότι τα μνημόνια είναι το νομικό πλαίσιο του δανεισμού. Οι εφαρμοστικοί νόμοι έχουν σημασία και αυτό γίνεται κάθε φορά. Το κάθε δάνειο είναι μια άλλη πράξη. Δεν σας τα εξηγούν γιατί δεν θέλουν να ξέρετε.

Πρόσφατα ανέδειξα με άρθρα μου τη νομική αδυναμία των μνημονίων στο κομμάτι που αφορά τη παρουσία του IMF, το οποίο απο το πρώτο μνημόνιο μετέτρεψε τα ιδιωτικά χρέη της Ελλάδας σε κρατικά ενώ δεν έπρεπε. Αυτό το έγκλημα έγινε απο το IMF σε αντίθεση με τον εσωτερικό του κανονισμό και σε αυτό εβοήθησαν πολλοί (αυτό όμως είναι τελικά ασήμαντο αν η Ελλάδα αποκτήσει κάποτε τη κυριαρχία της, κάτι που μπορεί να πάρει πολλούς αιώνες). Πρόκειται για έγκλημα, αφού τα ιδιωτικά χρέη της Ελλάδας μπορούσαν να παραγραφούν ενώ τα κρατικά όχι.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μόνιμος στόχος της κάθε διαπραγμάτευσης με τους δανειστές παραμένει και η βιωσιμότητα του χρέους που αντιμετωπίζεται με διάφορα μέτρα. 

Η βιωσιμότητα του χρέους θα μπορούσε να επιτευχθεί, χωρίς αυτό να θεωρείται σίγουρο ότι θα κρατήσει για πολύ χρόνο, με μέτρα που οδηγούν σε πτώχευση τον λαό
  1. Με παράταση των δόσεων
  2. Με μείωση του κόστους δανεισμού
  3. Με απολύσεις στο δημόσιο
  4. Με μείωση των κοινωνικών δαπανών
  5. Με γρήγορο ξεπούλημα της ιδιωτικής και της κρατικής περιουσίας, της γής, του αέρα και της θάλασσας μέσω υπερΤαμείου (μείωση κράτους)
  6. Με ιδιωτικοποίηση κρατικών υπηρεσιών, όπου υπάρχουν
  7. Με άλλους τρόπους που δεν χρειάζεται να μάθουν.
Με μέτρα που οδηγούν σε αύξηση του πλούτου και που στοχεύουν
  1. Την αύξηση της παραγωγής 
  2. Την αύξηση των εξαγωγών
  3. Πολλά άλλα πράγματα, που δεν χρειάζεται να ξέρει κανένας
Δυστυχώς, επι μνημονίων κανένα απο τα μέτρα που οδηγούν σε αύξηση πλούτου δεν προωθείται ενώ επιστροφή στη δραχμή χωρίς παραγωγή είναι αυτοκτονία. Τα μνημόνια δεν απαγορεύουν την αύξηση της παραγωγής. Άρα το "έγκλημα" που είναι σε εξέλιξη ήταν προμελετημένο και υπήρξε σύμπραξη απο μέσα...

Μείωση κράτους σημαίνει μείωση δαπανών, όπως και μείωση φόρων στις επιχειρήσεις. Με χαμηλό μεροκάματο ελάχιστοι θα μπορούν να πληρώνουν σύνταξη, κάτι που σημαίνει πλήρη χρεοκοπία των ταμείων. Μείωση σύνταξης σημαίνει μείωση και του προσδόκιμου της ζωής, Αυτές οι επιλογές οδηγούν σε μετανάστευση και γενοκτονία. 

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΑ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.

Στόχος ήταν πάντα το υπερΤαμείο, μέσα απο το οποίο θα ξεπουληθούν τα πάντα. Μέχρι και F35 θα αγορασθούν (με τη βοήθεια της δήθεν αντιπαράθεσης με τη Τουρκία) ενώ άλλες καλύτερες λύσεις υπάρχουν. Όσον αφορά τα κοιτάσματα, δεν θα καταλάβετε καν πως η Ελλάδα έγινε Βενεζουέλα. 

Τα συνεχή μνημόνια θα παράγουν χρέος και το χρέος θα παράγει ξεπούλημα. Στο τέλος θα χρειασθεί και ένα επίσημο bail-in των καταθέσεων. Χρόνος δεν υπάρχει πολύς ακόμη (βλέπετε εδώ πως εξελίσσεται η κατάσταση στις τράπεζες).

Η παραμονή του IMF στο πρόγραμμα και το γεγονός ότι το ζήτησε ο κ.Τσίπρας είναι μια πράξη κατά των συμφερόντων της Ελλάδας. Το έκανε για να συγκαλύψει αυτό, που δεν έκανε το IMF στην αρχή, δηλαδή το κούρεμα των ιδιωτικών δανείων, τα οποία μετατράπηκαν σε κρατικά. Αυτή του η πράξη οδηγεί μελλοντικά και όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στην χώρα μας, στη κατεύθυνση της ενοχοποίησης της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων, γιατί έδρασαν αντισυνταγματικά.

Το bail-in σε καταθέσεις έχει γίνει (οι καταθέσεις έχουν γίνει καπνός απο τις τράπεζες, καπνός και κόκκινα δάνεια σε φίλους, ένοχος κανένας). 

Είναι τελείως παράλογο για την Ελληνική πλευρά να επιμένει με νέα μνημόνια να αυξάνει το χρέος της, για να επιτευχθεί βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που χωρίς αύξηση της παραγωγής και της ενασχόλησης δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού χωρίς δουλειά και καλό μεροκάματο δεν θα υπάρχουν φόροι για να αποπληρώνεται το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.