Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Η έξοδος της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη υπεγράφη απο τον Αλέξη Τσίπρα, στη διακήρυξη των 27 της Ρώμης. Θα τον βραβεύσει και αυτόν η Ακαδημία Αθηνών;

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη μη έχοντας τα προαπαιτούμενα. Με το δημοσιονομικό σύμφωνο που υπέγραψε ο Λουκάς Παπαδήμος τη πέρασε στον αιώνιο κόσμο των μνημονίων, με τα οποία δεσμεύτηκε όλη η περιουσία των Ελλήνων στο Αγγλικό Δίκαιο. Σημίτης και Καραμανλής έφεραν την καταστροφή της χώρας μας, με τον δεύτερο να έχει την μεγαλύτερη ευθύνη του αποκεφαλισμού της.

Η διαπλοκή και η διαφθορά στην Ελλάδα είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και είναι τόσο μεγάλες, που ο μεν Λουκάς Παπαδήμος για το έργο του επελέγη Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ο δε Κωστάκης Καραμανλής έφτασε να απολαμβάνει νομικής ασυλίας απο τη δικαιοσύνη, έχοντας καταθέσει στη Βουλή ψεύτικο "πόθεν έσχες". Δεν μπορεί ο κ.Καραμανλής να έχει offshore στον Παναμά, να υποβάλλει ψευδή δήλωση στη ΔΟΥ πλοίων και η δικαιοσύνη επι εβδομάδες να του δίνει χρόνο για να το καλύψει, έτσι για το "τίποτα". Έτσι δεν είναι;

Το κύκλο καταστροφής της χώρας τον συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφοντας τη διακήρυξη της Ρώμης και κατά βάση το μοντέλο των πολλών ταχυτήτων, χωρίς να έχει λάβει δεσμεύσεις για το χρέος, τα εργασιακά και χωρίς καμμία επιφύλαξη ούτε καν να ζητήσει κάποιες ρήτρες. Αυτές του οι επιλογές είναι έγκλημα, παραδίδουν έδαφος...

Στο διάγραμμα σας εξηγώ τί θα συμβεί απο τις επερχόμενες αλλαγές συνθηκών σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής του μοντέλου των πολλών ταχυτήτων που πρεσβεύει η κ. Μέρκελ.

Ελλάδα και ανατολικές χώρες θα είναι τα πρώτα θύματα, καθώς έχουν τις ασθενέστερες οικονομίες. Κάθε χρόνο η ανταγωνιστικότητα τους θα μειώνεται κάνοντας τη κλίση της γραμμής στο διάγραμμα να αυξάνει. εξαναγκάζοντάς τες να αποχωρήσουν απο το ευρώ.

Η παρούσα διαφορά της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις 27 χώρες θα αυξήσει τις διαφορές παραγωγικότητάς τους και τα αρνητικά εμπορικά τους ισοζύγια, σε ένα περιβάλλον που δεν θα προσφέρει ευκαιρίες για ίαση. Θα τις οδηγήσει σε νέα δάνεια και μεγαλύτερη εξάρτηση (μικρότερη κυριαρχία). Ακόμη και η διαχείριση του ευρώ απο την ΕΚΤ είναι εναντίον τους.

Στο μοντέλο των πολλών ταχυτήτων, οι πλέον ανταγωνιστικές χώρες της ευρωζώνης θα πάνε σε μεγαλύτερη ανάπτυξη, που θα αυξηθεί με επενδύσεις που κατά προτίμηση θα γίνουν σε αυτές, αφού θα προσφέρουν μεγαλύτερη εξασφάλιση σε ένα ισχυρότερο νομικό και τραπεζικό πλαίσιο. Τα περί δημοκρατίας ξεχάστε τα...

Είναι δυνατόν να μιλούν όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα για ανάπτυξη χωρίς να ξέρουν τί σημαίνει; Η αναγκαία παραγωγικότητα για τη παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν μπορεί να καλυφθεί απο το τουρισμό και με φτηνά εργατικά που θα απαιτούν οι επενδύσεις απο διεθνείς απατεώνες που έρχονται στη χώρα μας για να φοροαποφεύγουν μέσω των ΕΟΖ κλπ.

Η διακήρυξη της Ρώμης θα παράγει το νομικό πλαίσιο για το διαζύγιο χωρών με πολλές μαύρες τρύπες στη οικονομία, όπως η Ελλάδα, ώστε να υπάρχει το λιγότερο πολιτικό κόστος για όλους, όταν εξαναγκαστούν να αποχωρήσουν απο το ευρώ. Αυτό υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρώμη απουσία κάθε αντίδρασης απο σύσσωμη την αντιπολίτευση, αφού όλοι είναι μια παρέα. Στις τηλεοράσεις και στη Βουλή μαλώνουν μόνο για τα μάτια. Τα πράγματα όμως δεν θα τελειώσουν σε αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.