Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

IMF. Η Αμερικανική Δικαιοσύνη δεν είναι σαν την Ελληνική…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Όλοι θα θυμάστε τη δύναμη της Αμερικανικής δικαιοσύνης που αντιτάχθηκε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο μεταναστευτικό και επέβαλλε προς το παρόν την άποψή της. Τα πράγματα στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο χλιαρά όσο είναι στην Ελλάδα, που η δικαιοσύνη έχει ανεμικό "σύνδρομο".

Το IMF στην περίπτωση της Ελλάδας δεν τήρησε τον εσωτερικό του κανονισμό περι βιωσιμότητας του χρέους το 2009. Τα χρέη της Ελλάδας έγιναν κρατικά με αποτέλεσμα να μη είναι δυνατόν αργότερα να της κουρευθούν. Η συνδρομή του IMF στη περίπτωση της χώρας μας ήταν υπέρ των ιδιωτών δανειστών. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή του η συμπεριφορά έχει χρονικό αποτέλεσμα καταστροφικό και προστιθέμενη ζημία σε δίς ευρώ για την Ελλάδα.

Πέραν αυτού το IMF παραμένει ένας διεθνής οργανισμός και πρέπει η συμπεριφορά του να ακολουθεί συγκεκριμένους νόμους, που εκ των προτέρων είναι γνωστοί στους εκπροσώπους των κρατών που συμμετέχουν σε αυτό, που φυσικά εκπροσωπούν και τους πολίτες τους. Η μη τήρηση του εσωτερικού του κανονισμού για ένα διεθνή οργανισμό δεν είναι μια απλή υπόθεση. Τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου έχουν την ευθύνηε αλλά αυτό δεν εξαλείφει τις ευθύνες του Ταμείου. Ίσως η έξοδος Στρός Κάν να μην ήταν σε σχέση μόνο με τη καμαριέρα…

Φοβάμαι ότι το IMF έχει εμπλακεί σε μια μεγάλη και σκοτεινή υπόθεση που στο μέλλον θα του στερήσει πολλά περιουσιακά του στοιχεία. Η συμμαχία του με τους άλλους δανειστές δείχνει συναλλαγή. 

H Eλλάδα διαπραγματεύεται μια χαμένη συμφωνία. Ακόμη και ο τύπος του κόφτη είναι λάθος. Δεν υπάρχει φερεγγυότητα για το αύριο της Ελλάδας είτε λόγω κακών υπολογισμών του Ταμείου είτε επειδή η χώρα σεν κάνει όσα πρέπει, γιατί το Ταμείο αρέσκεται να συνεργάζεται με παπατζήδες. Αυτό σημαίνει ότι είναι παράνομη κάθε μελλοντική συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές χωρίς σβύσιμο πάνω απο 70% του χρέους της. 

Τα πράγματα δείχνουν χειροτέρευση της κατάστασης στην Ελλάδα και εξανέμισμα των πρωτογενών πηγών της με ανορθόδοξες λύσεις. Αυτό θα αποδειχθεί στο τέλος σαν στόχος του Ταμείου, γιατί τα μαθηματικά δεν θέλουν ψήφους… και στις ΗΠΑ οι δικαστές είναι μορφωμένοι. Το χαρτί Σόιμπλε κάηκε για το IMF. H Eλλάδα μπορεί να καταφύγει και τώρα στην Αμερικανική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.