Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Ο κ.Μοσκοβισί είτε ψεύδεται είτε είναι άσχετος σε οικονομικά

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

NA HTAN MONO ENA TO TΟΥΝΕΛ…  ΛΕΦΟΥΣΙ ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ…

Η Ελλάδα ζεί έναν τρομακτικό εφιάλτη απο το 2011 και μετά. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Το ΙMF θα πρέπει να αποχωρήσει απο το πρόγραμμα αλλοιώς θα χάσει την αξιοπιστία του και μπορεί να πάει το θέμα του σε δικαστήριο. Οι λαοί της ΕΕ δεν πρέπει να συνεχίσουν να ζούν σε ένα ψέμμα που το λένε κάποιοι σωστό ενώ είναι λάθος. Μια φορά ένα λάθος αρκεί. Και κανένα δεν ενδιαφέρει τελικά ποιός θα γίνει Πρωθυπουργός στις χώρες της ΕΕ, που έχουν συμπράξει στο να γίνει ένα πηγάδι δίχως πάτο απο το οποίο επωφελούνται μόνο ιδιώτες.

Άν φύγει το οξυδερκές ΔΝΤ απο το ελληνικό πρόγραμμα (στο οποίο ήδη συμμετέχει παρανομώντας ήδη απέναντι στον εσωτερικό του κανονισμό για τρίτη φορά) η αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει, αφού στη συμφωνία θα λείπει ένας εταίρος. Θα ήταν παράνομο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Δεν μπορεί να κρυφτεί κάτι τέτοιο. Θα ήταν ένα ακόμη λάθος. Να κάνουν στην άκρη…
“Η Ελληνική οικονομία πάει καλύτερα, ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, όπως επίσης η ανάπτυξη και οι δημοσιονομικοί στόχοι. Και θεωρώ ότι πρέπει να βασίσουμε τις αποφάσεις μας πάνω σε αυτούς τους αριθμούς, που είναι οι σωστοί αριθμοί. Στη συνέχεια πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της επιτακτικής δημοσιονομικής σταθερότητας, αλλά πρέπει και να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας”
Π. Μοσκοβισί
Ο Νότος το γλεντάει απο οικονομικά προβλήματα που δεν μπορούν απο τη κρίση του 2008 και μετά να αποσυμφορηθούν. Αυτό λένε οι δείκτες και οι δείκτες δεν λένε ψέμματα αν ξέρεις να τους ερμηνεύσεις. Ο Νότος της ΕΕ έχει γίνει ένα γιαπί γκρεμισμένο. Η επιβίωση των χωρών του Νότου μέσα στο ευρώ είναι ασύμφορη για αυτές. Για αυτό φταίνε όλοι και με αγκυλώσεις λύση δεν μπορεί να υπάρξει ούτε και με τα λάθος πρόσωπα στις λάθος θέσεις ή σε θέσεις – κλειδιά. 

BΛΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΛΙ;
Στα παραπάνω διαγράμματα βλέπετε την μεταβολή των ΑΕΠ (GDP) για τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία μετά τη κρίση του 2008. Όλος ο Νότος βυθίζεται και πιο πολύ η Ελλάδα. Σε ποιούς αρiθμούς βασίζεται ο κ.Μοσκοβισί και λέει τόσες ασυναρτησίες; Δεν πάει άλλο με όλους αυτούς. “Σε στηρίζω με στηρίζεις και αει σιχτήρι όλοι οι άλλοι” και μετά να μιλάμε και για το “σωστό” για να περνάει το λάθος. Δεν γίνεται αυτό.

Η ενοποίηση της ΕΕ με τη δημιουργία σε πρώτη φάση του δημοσιονομικού και του χρηματοδοτικού συμφώνου για να υπάρξει σύγκλιση διασώζει τις τράπεζες της (ίσως, αν δεν σπάσει το σύστημα απο την έλλειψη παραγωγής μέσα στην ΕΕ). Αυτό έχει κάνει την μικροοικονομία της ΕΕ σμπαράλια.

Το υπερΤαμείο της Ελλάδας δεν μπορεί να διασώσει τις τράπεζες και τις οικονομίες των χωρών του Νότου που θα κάνουν τα ευρώ τους δολάρια στη τελευταία φάση. Πρόκειται για οικονομική φούσκα. Λύσεις υπάρχουν αλλά όχι με τις παρούσες ηγεσίες της ΕΕ και τα αφαλατωμένα πολιτικά υποπροϊόντα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.