Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Άσκοπη σπατάλη στην ενέργεια, αυξάνει το έλειμμα

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Στο χάρτη βλέπετε τη σπατάλη ενέργειας στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας λόγω έλλειψης μόνωσης στα κτίρια, όπως με κάποιο τρόπο "κατεγράφη" τελευταία.

Δεν ξέρω σε τί ακριβώς αναφέρεται ο όρος 100% μόνωση στο χάρτη αλλά φαντάζομαι κάποιο επίχρησμα που δεν υπάρχει στον τοίχο ή στην ταράτσα (αυτού του είδους τα δεδομένα τα βλέπει κανείς και με τη βοήθεια του Google ή με κάποιο πιο εξειδικευμένο δορυφόρο).

Αυτός ο τρόπος φυσικά δεν πρέπει να θεωρείται ένας σωστός τρόπος καταμέτρησης της μόνωσης. Το χρώμα της μπογιάς δεν κάνει την μόνωση και φαντάζομαι πως απο τη στιγμή που στη χώρα δεν κατασκευάζεται ούτε καρφίτσα, την μόνωση δεν θα την μετράνε και σωστά.

Στις υπόλοιπες φωτογραφίες του άρθρου μπορείτε να δείτε πως αντιμετωπίζεται το θέμα "μόνωση" εκτός Ελλάδας. Σύνθετοι τοίχοι, μελέτες κατά περίπτωση κλπ.

Κακή μόνωση σημαίνει σπατάλη ενέργειας και επιβάρυνση της οικονομίας 
Φέτος οι εισαγωγές υδρογοναθράκων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά ένα περίπου δις ευρώ! Αυτό είναι πολύ κακό για την Ελληνική οικονομία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Έναν που αγαπάει το περιβάλλον, θα πρέπει να τον απασχολεί πολύ και η σπατάλη της ενέργειας. Πέραν των πριμοδοτήσεων απο την ΕΕ στην Ελλάδα για τις θερμικές μονώσεις, που είναι άγνωστο που έχουν πάει, στη πράξη και σε αυτό δεν έχει γίνει τίποτα. Ακόμη και οι σχετικές ΜΚΟ σε αυτό το θέμα έχουν αργία μάλλον, καθότι τα πολλά λεφτά είναι για το μεταναστευτικό...

Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας τελικά είναι μια ομάδα απο αστείους τύπους που μιλάνε συνέχεια και δίνουν μηνύματα απο τα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών προς το υπερπέραν, Για το λόγο αυτό έξω απο την Ελλάδα εκτελούν φτηνού αρωματικού φυτού για φωτογράφιση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ

Το θέμα των μονώσεων το γνωρίζω πολύ καλά και αυτό που βλέπω στο χάρτη, μου επιτρέπει να εκτιμήσω ότι υπάρχει τουλάχιστον μια σπατάλη 30-50% σε πετρέλαιο θέρμανσης, που δεν έπρεπε να υπάρχει. Τί σημαίνει αυτό για την Ελλάδα; Σημαίνει συνάλλαγμα που θα έπρεπε να κρατάει για κάθε μελλοντική ανάγκη.

Πόσο είναι; Είναι 3 δις ευρώ περίπου το χρόνο, Όσο περίπου ένα πλεόνασμα 1.8% κάθε χρόνο. Ποιοί έχουν κέρδος; Oι παραγωγοί και οι μεταφορείς. Yπάρχουν και άλλα. Πολλά άλλα. Θα μου πείτε “γιατί κάνουν τόσες βλακίες οι πολιτικοί, τη μία μετά την άλλη”; Σας το έχω πεί απο χρόνια. Στόχος πάντα ήταν αυτό που τελικά ονόμασαν "υπερΤαμείο". Αυτό είναι το μυστικό των μυστικών.

Διαβάσατε τα βιογραφικά αυτών που αποτελούν τη διοίκηση του υπερΤαμείου; Όλοι έχουν δουλέψει σε μεγάλες τράπεζες. Η κυβέρνηση που συμφώνησε, δεν τα ξέρει αυτά; H αντιπολίτευση όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.