Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Με τη μεταπολίτευση άλλαξε κάτι;

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Κατά τη γνώμη μου η μεταπολίτευση στην Ελλάδα (απο τον Ιωαννίδη στον Κ. Καραμανλή) δεν ήταν κάτι παραπάνω απο μια αλλαγή σκυτάλης. Πραγματική μεταπολίτευση δεν υπήρξε ποτέ. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Ιωαννίδης δεν ήταν ο μπροστινός κάποιων άλλων, που έκαναν κουμάντο μέχρι τελευταία στιγμή στη χώρα. O Iωαννίδης μάλιστα πρέπει τότε πρέπει να προστάτευσε άλλους, που δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, χάρι στη μη "στημένη" δίκη που έγινε τότε.

Χρειαζόταν και τότε ο λαός μια μούρη για να διασωθεί το ΧΘΕΣ που βασιλεύει μέχρι σήμερα. Αυτή η μούρη ήταν ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίο τα ΜΜΕ της εποχής φρόντισαν να εμφανίσουν σαν ήρωα. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν. Επρόκειτο για ένα ακόμη "κομπάρσο". Η Ακαδημία και τότε βράβευε "κομπάρσους" και "κομπαρσίτες"… Ο Κώστας Καραμανλής αποδείχτηκε “φελός” με τη βούλα της αγορανομίας. Έβαλε χωρίς ρήτρες μια χώρα χωρίς ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ, κάτι που ολοκλήρωσε ο Κώστας Σημίτης με τον Λουκά Παπαδήμο, βάζοντάς τη στο ευρώ. Η Ελλάδα τότε δεν είχε καν τα τυπικά προσόντα που εχρειάζοντο για να μπεί στην ευρωζώνη και αυτό έγινε με τη σιωπή των αγορών, κάτι που δεν ανησύχησε κανένα... Ο Κωστάκης Καραμανλής (αυτός που φωνάζει τους άλλους μαλάκες για ξεκάρφωμα) ολοκλήρωσε αυτό που θα περίμενε ο κάθε γνώστης της οικονομικής κατάστασης, οδηγώντας την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. Δεν πιστεύω ότι κανείς απο τους προαναφερθέντες υπήρξε “ηλίθιος” όπως τους λέτε και ότι όλοι εσείς είστε έξυπνοι…

Ο Κώστας Καραμανλής, ο Θείος, μπορεί να ήταν και ανίκανος να καταλάβει τί έκανε. Μορεί και όχι. Το τελικό αποτέλεσμα όμως μετράει. Η Κύπρος ήταν και τότε πολύ μακρυά και συνεχίζει και τώρα να είναι πολύ μακρυά. Κατάντησε ένας βράχος που εξυπηρετεί καταστάσεις. Πηγή κακών η Γαλλία και τότε που μας έστειλε τον Καραμανλή, πηγή κακών και τώρα με τη συμπαράσταση που δίνει στις κυβερνήσεις των μνημονίων. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα στην Ελλάδα με τους "πατριώτες" πολιτικούς των Αθηνών εξελίσσονται αρνητικά όχι μόνο στη Κύπρο αλλά και εντός της χώρας. Η Ελλάδα διαλύεται ενώ η δημοκρατία ακόμη δεν λειτουργεί. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν φαίνεται να αφορά χώρες σαν την Ελλάδα.

Ο ΠΑΓΟΣ

Η χούντα του Παπαδόπουλου και των δύο άλλων Αδελφών έβαλε για επτά χρόνια τη χώρα στον πάγο. Με μερικούς δρόμους που έγιναν η χώρα δεν απέκτησε και τότε ανταγωνιστικότητα, άσχετα τί αντιλαμβάνεσθε εσείς ή τί σας λένε οι άλλοι. Δεν είμαι σίγουρος αν ο Παπαδόπουλος ο ίδιος ήταν τελικά προδότης. Μπορεί να ήταν απλά το θύμα για να λειτουργήσει η προδοσία της Κύπρου. Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς αν δεν ανοίξει ο φάκελος της ήττας της χώρας απο τη Τουρκία. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΞΕΠΛΥΜΑ

Σας μιλάω συχνά για νέα μεταπολίτευση, γιατί αυτό είναι κάτι που αναμένεται πάλι και θα έλθει με πηχιαίους τίτλους στην επικαιρότητα, για να υπάρξει ξέπλυμα σε ότι κακό έχει αφήσει ίχνη στην Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είχε ποτέ δημοκρατία και θα μου επιτρέπετε να αμφιβάλλω ακόμη και για τα αποτελέσματα των εκάστοτε εκλογών.

Ένα γραφείο στοιχημάτων που δεν ελέγχεται σωστά (και πέστε μου τί ελέγχεται σωστά σε αυτή τη χώρα) μπορεί να ξεπλένει κεφάλαια, τόσο μεγάλα όσο μεγαλύτερο είναι. Κάθε μαύρη τρύπα στην οικονομία, που κανείς δεν της κάνει έλεγχο κεφαλαίων κάνει ξέπλυμα χρήματος. Τις ναυτιλιακές εταιρείες, ποιός τις ελέγχει; Τα φρουτάκια ποιός τα ελέγχει; Tα καζίνο ποιός τα ελέγχει; Σε μερικές περιπτώσεις και το κράτος συμμετέχει στις μαύρες τρύπες, κάνοντας τα στραβά μάτια σε ότι γίνεται. Πολλά λέγονται στα ΜΜΕ της διαπλοκής ενώ άλλα συμβαίνουν.

imageΔεν πιστεύω ότι η νέα μεταπολίτευση πού ετοιμάζεται να προκύψει, θα είναι κάτι υπέρ του λαού και υπέρ της “δημοκρατίας”. Στα περίπτερα γωνία παραμένουν πάντα οι ίδιοι άνθρωποι ή οι απόγονοι αυτών που πούλαγαν λάδι στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος έγινε για να μπεί έλεγχος στα πετρέλαια της Μεσογείου. Έχουμε και τώρα ανάλογο σενάριο. Αυτό αφορά και την αναμενόμενη  πολιτική των ΗΠΑ επι Trump, ο οποίος όπως έχω ξαναπεί άλλα θα λέει και άλλα θα αντιλαμβάνεσθε. Είναι μια γλώσσα που μόνο για λίγους δεν θα είναι διφορούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.