Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ένας χρόνος το πολύ μένει για το φούντο. Κανονίστε την πορεία σας.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
image
360 δις ευρώ είχαν “περιουσία” οι τράπεζες στο τέλος του 2016. Στο τέλος του 2017 θα έχουν 340 δις ευρώ εφόσον τα δάνεια συνεχίσουν να ρέουν ώστε να έχουν ρευστότητα αλλοιώς πάπαλα... Το εξωτερικό χρέος της χώρας μας (το πλέον κρίσιμο μέρος του), είναι 300 δις ευρώ  τώραΚάπου στα μέσα του χρόνου η Ελλάδα θα περάσει απο πολύ μεγάλη κρίση (που όλοι βέβαια την περιμένετε αλλά δεν ξέρετε το τί κρύβει) καθότι οι αριθμοί αυτοί για πρώτη φορά θα γίνουν συγκρίσιμοι

Κατά την εκτίμηση μου η χώρα δεν θα τα καταφέρει, γιατί δεν θα υπάρχουν εγγυήσεις πρός τους δανειστές για νέα δάνεια αλλά και το υπερΤαμείο δεν θα πουλάει τόσο εύκολα ώστε να μαζεύει το πλεόνασμα (1,8 δις ευρώ αντιστοιχεί σε 1% πλεόνασμα) και να το παρουσιάσει η κυβέρνηση σαν έσοδο στον προυπολογισμό. 

Αν σκεφτεί κανείς το ποιοί είναι στη κυβέρνηση αλλά και την ανικανότητα όλης της αντιπολίτευσης, οι πιθανότητες “επιβίωσης” της χώρας στο ευρώ είναι ελάχιστες (λόγω κανόνων). Αυτό που θέλω να σας επισημάνω είναι ότι η κατάσταση αυτή αναμενόταν απο χρόνια, ακόμη και απο την εποχή που η Ελλάδα πρωτομπήκε στο ευρώ (παράνομα), όπως και το μοιραίο. Γραμμική είναι η πτώση στο διάγραμμα. Το βλέπετε; 
 Η αλητεία των πολιτικών του ΧΘΕΣ έχει φτάσει στο απροχώρητο
Μνημόνιο 4 ακόμη και με το IMF είναι δύσκολο πλέον με αυτά τα νούμερα να περάσει απο τη Γερμανική Βουλή, εκτός αν τους κοροιδέψει ο κ.Σόιμπλε ή κάποιος άλλος της εκεί "παρέας" πάλι με ιστορίες για το υπερΤαμείο.


  • Προσωπικά θεωρώ πάρα πολύ δύσκολη τη συμμετοχή του IMF, παρότι ο κόφτης στην Ελλάδα ήδη εφαρμόζεται άσχετα τί λέει η κυβέρνηση.
  • Μεταρρυθμίσεις με “ισοδύναμα” δεν υπάρχουν.
  • Επιχειρηματικότητα με δωράκια σε λίγους δεν μπορεί να υπάρχει γιατί απορροφάει την δυναμική άλλων υγειών επιχειρήσεων που χρειάζονται πραγματικά τη ρευστότητα να υπάρχει.
  • Οι εφοπλιστές πρέπει να φορολογηθούν. Για μένα αυτό είναι ο ψηφιακός δείκτης της επαναφοράς της δημοκρατίας στην Ελλάδα.
  • Φόροι μπροστά και αντισταθμιστικά μετά, δεν έχουν νόημα. Είναι γελοιότητα.
  • Η Ελλάδα με αυτά τα “ΧΥΤΑ” που παριστάνουν τους ηγέτες δεν μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη.

Σας έχω πεί ότι χρειάζεται οικουμενική και ηγέτης απο μακρυά και απο ψηλά, αλλοιώς πάπαλα. Τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.