Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Οι μικροί αγρότες τέλος. Κοιτάνε το τυρί, δεν βλέπουν τη φάκα…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Πίσω απο τη χαρά όλων για το νέο που βλέπουν σαν "καινοτομία" και που τις περισσότερες φορές δεν σημαίνει και κάτι καλύτερο, κρύβονται τερατογενέσεις.

Με την ανάπτυξη της συμβολαιογραφικής γεωργίας οι τιμές των γεωργικών προϊόντων θα καθορίζονται όχι απο τους αγρότες ή τους παλαιούς εμπόρους αλλά απο τη μαύρη αγορά που θα αναπτυχθεί ή στη καλύτερη περίπτωση απο τη μεταπώληση συμβολαίων (options) στο Χρηματιστήριο Εμπορικών προϊόντων του Πειραιά. Οι τράπεζες θα βάλουν τα συμβόλαια (πακέτα) στο Χρηματιστήριο αυτό και θα καθορίζουν τις τιμές των γεωργικών προιόντων, όπως κάνουν τώρα με το Γενικό Δείκτη του ΧΑ.

Οι αγρότες στο τέλος του δρόμου που τους βάζουν, θα γίνουν απλοί εργάτες στα χωράφια τους και θα πληρώνουν φόρους, μέχρι που θα βρεθεί η λύση των ΕΟΖ να τους λυτρώσει απο τους νέου τύπου μαυραγορίτες με αντάλλαγμα τους αγρούς τους. Αυτό θα γίνει αναγκαστικά, αφού σε ΕΟΖ παραγωγής γεωργικών προϊόντων θα δουλεύουν μετανάστες, δεν θα υπάρχουν φόροι και οι αγρότες δεν θα είναι ανταγωνιστικοί. Η λύση για αυτούς θα είναι μονόδρομος. Κανένας αγρότης δεν θα γλυτώσει με τον ανταγωνισμό των ΕΟΖ απο τη φάκα των τραπεζών.

Θα πούν στους αγρότες, “Μπείτε σε μια ΕΟΖ για να μη πληρώνετε φόρους”. Τα χωράφια τους θα αλλάξουν χέρια, δεν θα τους ανήκουν, θα τα διαχειρίζονται άλλοι, οι τραπεζίτες και εταιρείες που θα γίνουν για αυτό το σκοπό απο "φίλους" τους ή φίλους της Μαφίας που κυβερνάει τη χώρα, όπως γίνεται με τα κόκκινα δάνεια.

Οι παλαιοί μεγαλέμποροι θα βρεθούν επίσης εκτός παιγνιδιού. Θα μπούν άλλοι. Στο παιγνίδι θα μπούν και τράπεζες με αγροτικό κύκλο εργασιών, που θα περάσουν στα χέρια κορακιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.