Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Ελληνικό Σύνταγμα: Άρθρο 78, παρ.5. Παραμύθι ότι οι εφοπλιστές δεν μπορούν να φορολογούνται.

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Η γνωστή δικαιολογία των εφοπλιστών ότι με βάση το άρθρο 107 του συντάγματος μπορούν να μη πληρώνουν τα 10 δις ευρώ φόρους το χρόνο καταρρίπτεται απο το ίδιο το σύνταγμα με το άρθρο 78 παράγραφος 5. Το άρθρο αυτό επιτρέπει τη δασμολόγηση και την επιβολή οιωνδήποτε οικονομικών μέτρων σε οποιοδήποτε για να εξασφαλισθεί η συναλλαγματική θέση της χώρας.

Απο αυτό το άρθρο δεν εξαιρείται κανείς, αφού χρησιμοποιείται ο όρος “κατ’εξαίρεση”.

Στη περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει σίγουρα συναλλαγματικό πρόβλημα ανεξάρτητα αν χρησιμοποιεί το ευρώ ή όχι. Τα περισσότερα προιόντα παράγονται στη Κίνα, τα δάνεια είναι στο ΔΝΤ, το πετρέλαιο και το LNG πληρώνεται ή θα πληρώνεται σε δολλάρια και πολλά άλλα.

Η χώρα δεν εξάγει τίποτα. Εχει συναλλαγματικό πρόβλημα. Είναι αυτονόητο. Αυτό το επιβεβαιώνει και η επιλεκτική χρεοκοπία που υπέστη.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Με το ¨Αρθρο 78, παρ. 5 μπορεί να προκύψουν ή να δικαιολογηθούν:
  1. Η φορολόγηση των εφοπλιστών “κατ’εξαίρεση” (συναλλαγματική θέση)
  2. Η επιβολή “κατ’εξαίρεση”  των εφαρμοστικών νόμων απο τα μνημόνια (οικονομικά μέτρα στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας με οικονομικούς οργανισμούς)
  3. Η επιβολή “κατ’εξαίρεση” και σε κάθε είδους “εισαγόμενους” επενδυτές π.χ. Κινέζους επενδυτές (εκτός αν οι “δουλειές” τους είναι στα διεθνή ύδατα).
Οι εφοπλιστές μπορούν να φορολογούνται.Ο Σαμαράς και οι άλλοι δεν θέλουν.
Παραμύθι είναι και ότι στο εξωτερικό οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους. Στα ΜΜΕ που χρωστάνε και της Μιχαλούς, υπάρχει μονομερής πληροφόρηση, γιατί τα περισσότερα είναι δικά τους δημιουργώντας καρτέλ, κάτι που αντιβαίνει προς το σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.