Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τουριστικά υποβρύχια. Δείτε στο βυθό αρχαία και το φυσικό αέριο να αναβλύζει. Μια ελκυστική επένδυση.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Τα κέρδη απο τη χρήση υποβρυχίων για τουριστική εκμετάλλευση και όχι μόνο είναι πολλά και αυξάνονται με τις δυνατότητές τους. Νησιά όπως η Σαντορίνη θά έπρεπε να τα έχουν. Τα ναυπηγεία θα έπρεπε να κατασκευάζουν και να τα εξάγουν.

Η δημιουργία ενός “κήπου” στο βυθό της θάλασσας θα ήταν επίσης μια πολύ καλή ελκυστική επένδυση για νησιά όπως το Καστελόριζο, η Ζουράφα, η Δήλος, η Αντίπαρος και άλλα.

Το ερώτημα είναι αν κάποιοι θέλουν να υπάρξει εκμετάλλευση του Ελληνικού βυθού και να το επιτρέψουν, πρίν αυτός ξεπουληθεί απο τα μνημόνια. 

Τα τουριστικά υποβρύχια μπορούν να φτάσουν σε βάθος 100 μέτρων ή και 300 μέτρων μεταφέροντας από 2 έως 20 ή και περισσότερους επιβάτες. Αυτά τα υποβρύχια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για στρατιωτικούς σκοπούς, για μεταφορά λαθροματαναστών (business class) και λαθραίων γενικώς, για υποβρύχιες εργασίες, για έρευνες για αρχαία, για έρευνες για ορυχεία βυθού, για ωκεανογραφικές έρευνες (αφού πολλά μπορούν να φέρουν και βραχίονες για τη σύλληψη δειγμάτων) κλπ.

Τα υποβρύχια αυτά θα μπορούσαν να εμφανιστούν τα επόμενα χρόνια στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, παράλληλα με υποθαλάσσια ξενοδοχεία (η Τουρκία ήδη φτειάχνει), υπό τον όρο ότι η Ελλάδα μέχρι τότε δεν θα έχει διαλυθεί.

Ελπίζω στον Ελληνικό Οργανισμό Tουρισμoύ και στο υπουργείο Ανάπτυξης να ξεκινήσουν να σκέφτονται διάφορες “υποβρύχιες” λύσεις πρίν καταλήξουν οι υπεύθυνοι να κρατούν το φανάρι σε νέα προωθημένα τουριστικά προιόντα της Τουρκίας, που θα βγούν στην επιφάνεια τα επόμενα χρόνια και μετά αρχίσουν να φωνάζουν, ότι τους φταίνε οι άλλοι που είναι πιό έξυπνοι.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται η διαρρύθμιση ενός σχετικά μεγάλου τέτοιου υποβρυχίου. Να μη συζητήσουμε για τεχνητά νησιά, γιατί αυτά για την Ελλάδα είναι άλλου παππά ευαγγέλιο...Ακολουθούν φωτογραφίες τουριστικών υποβρυχίων από το διαδίκτυο.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Αν η Ελλάδα έπαιρνε απο τους Έλληνες εφοπλιστές τα 10 δις ευρώ το χρόνο φόρο και μάλιστα αναδρομικά, ξέρετε τί ανάπτυξη που θα γινόταν, αφού θα μπορούσαν να γίνουν υποδομές για νέες τεχνολογίες ακόμη και για τον τουρισμό; Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ποιοτικός τουρισμός. Πώς να γίνει αυτό, αφού υπουργός και πρωθυπουργός στη χώρα γίνεται ότι λάχει.

Μάλλον οι εφοπλιστές της Ελλάδας δεν επιθυμούν οι πολίτες να βλέπουν τί πλούτος υπάρχει στο βυθό, για να τον κάνουν αυτοί "ψιλά" αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.